Belediye, sokak hayvanları için yem bırakıyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların soğuması nedeniyle beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanları için doğaya yem bıraktı.

GÜMÜŞHANEYoğun kar yağışı sonrası sokak hayvanlarının beslenme sorunu yaşadıklarını, bu nedenle belirli noktalara hazır kuru mama bıraktıklarını belirten Belediye Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Yaşar, Başkan Ercan Çimen’in sokak hayvanları sorununun çözümünde her zaman destek olduğunu söyledi. Yaşar, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içerisinde mama dağıtım işlemine devam ediyoruz. Gümüşhaneli hayvanseverlerle de işbirliğimizde devam ediyor. Katkıları için Temizlik İşleri Müdürü İsa Şanlıtürk’e ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Gülen Erbaş’a teşekkür ediyorum. Bu canlarla birlikte yaşamaya devam etmeliyiz, hayatlarını kolaylaştırıcı basit çözümler ortaya koymalıyız. Kış aylarında yemek artıklarını onların ulaşabileceği alanlara bırakmak her vatandaşın yapabileceği bir katkıdır. Belediye olarak bundan sonra da mama bırakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediyenin Kent Ormanı yolunda yaptırmakta olduğu rehabilitasyon merkezinin bitme noktasına geldiğini ifade eden Yaşar, “Merkezde rehabilite edilecek hayvanlar yine caddelere dönecek, bizlerle birlikte yaşamaya devam edecek. Soğuk havalar insanlar için olduğu kadar sokaktaki dostlarımız içinde de hayatı zorlaştırıyor. Mamaları kış boyunca dağıtmaya devam edeceğiz” dedi. DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =

Yeniler

Köşe Yazıları