14. Evcil Kanatlılar Festivali’nde 10 Bin Kanatlı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

kanatlı1Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen 14. Evcil Kanatlılar Festivali, 53 ilden hayvan severi bir araya getirdi.

Havuzlar Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi’nde, Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından organize edilen festivalde birbirinden farklı kuş ve tavuk ırkları hakem heyetinin karşısına çıkarak puan aldı.

50 hakemin görevlendirildiği festivalde, hayvanlar renk, ötüş, uçuş, görünüş ve benzeri kategorilerde değerlendirilmeye alındı.

kanatlı2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, AA muhabirine açıklamada festivale 53 ilden 10 bin kanatlı hayvan katıldığını söyledi.

Göçmen, Türkiye’nin her bölgesinden katılımcının kanatlı hayvanlarını sergilemek için Çorlu’ya getirdiğini ve bunun da çok güzel bir tablo olduğunu belirterek, ”14.’nci Evcil Kanatlılar Festivali’ni 50 hakem arkadaş ve 80 görevliyle gerçekleştirdik. Burada, 6 kategoride, 24 ırkta güvercin yarışı açtık. Güvercin, kanarya ve tavuk ırklarımız da yine festivalimizde boy gösteriyor” dedi.

Festivalin asıl amacının, yoğun geçen yaşam temposunda hayvanlarla birlikte stres atmak ve değişik ırkları birbirine tanıtmak olduğunu ifade eden Göçmen, bu festivalde ayrıca farklı bölgelerden gelenlerin aralarında ırk değişimi de yaptıklarını belirtti.

Göçmen, dünya üzerinde kanatlı evcil hayvan bakmanın en eski hobilerden biri olduğunu dile getirerek, “Dünyada en eski hobilerden biri kanatlı evcil hayvan bakmak. Kanatlı hayvanlar tarihte, hem haberleşme hem ticaret hem de tedavi amaçlı kullanılmıştır. Bu festivali önümüzdeki yıllarda da geliştirerek devam ettireceğiz” diye konuştu.

kanatlı3– 50 bin liralık güvercin

Festivalde, kanatlı hayvanların 1 liradan 90 bin liraya kadar yükselen fiyatla satıldığı belirten Göçmen, bazı güvercinlerin ev ve araba fiyatından bile yüksek fiyatta alıcı bulduğu aktardı.

Güner Hatipoğlu’nun, 50 bin lira değerindeki “Şabap” cinsi güvercini, festivale katılanlar tarafından ilgi gördü.

AA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × two =

Yeniler

Köşe Yazıları