”15 yıldır tohum ekilmiyor!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
vivid
”Bizim topraklarımızda bu ürün çıkar, sorun yok. Daha önce ekiliyordu ama 15 senedir ekilmiyor. Tarım Bakanlığı’nın devreye girerek çiftçiye destek verilmesi gerekiyor. Yeni tohumların gelmesi gerekiyor. Büyük mücadele gerekiyor.”

vivid2

Kuş yemi dalında 11 yıllık bir firma Koçaşlar Ltd Şti. Vivid Bird ve Kovey markalarıyla 5. PETZOO’da yerlerini aldılar.

Koçaşlar işletme sahipleri Ergin Koçaş ve Cemil Koçaş, ‘‘İthalatlarımız var; bunları kendi fabrika tesislerimizde rasyonlama yaparak 100 gr.’dan 25 kg.’a kadar paketlerle bütün Türkiye’ye sunum yapıyoruz’’ diyorlar.

Sorularımız ve aldığımız yanıtlar şöyle;

Bu fuara her yıl katılıyor musunuz?

– Hem pet fuarına, hem de Türkiye Kanarya Federasyonu’nun yarışmalarının hepsine katılıyoruz

Petzoo’dan beklentileriniz neler?

– Markamızı burada temsil etmek, gelen müşterilere bilgiler sunmak, yeni müşteriler edinmek. Buradaki diğer firmalarla müşterek harekette bulunmak, diyalog halinde olmak…

Ürünlerinizden bahseder misiniz?

– Kuş yemi üzerine 60 kalem ürün var. Türkiye’nin ilk otomosyonlu kuş yemi fabrikasıyız. Tekirdağ’daki tesislerimizde yeni teknolojik makinalarla hiç el değmeden hazırlıyoruz.

Hammaddeyi nasıl temin ediyorsunuz?

Hammaddeyi Kanada, Ukrayna, Çin, Bulgaristan, Hindistan, Etiyopya’dan alıyoruz. Kanarya, güvercin, papağan yemleri için ayrı ayrı rasyonlama yaparak mamül haline getiriyoruz.

Türkiye’den aldığınız hammadde yok mu?

-Türkiye’den sadece 3-4 kalem ürünü temin edebiliyoruz, burada ekilmiyor onlar. Devlet desteği lazım. Tarım politikasının biraz daha gelişmesi gerekiyor.

O zaman daha avantajlı olur tabii…

Tabii niye bizim dolarlarımız, eurolarımız hep dışarıya gitsin?! Bizim topraklarımızda bu ürün çıkar, sorun yok. Daha önce ekiliyordu ama 15 senedir ekilmiyor. Tarım Bakanlığı’nın devreye girerek çiftçiye destek verilmesi gerekiyor. Yeni tohumların gelmesi gerekiyor. Büyük mücadele gerekiyor.

Mücadele edenler var mı bu konuda?

– Yeni bir oluşum var; biz de biraz katkıda bulunuyoruz. Bizim bölgemizdeki milletvekilleriyle beraber bir çalışma yapıyoruz. Kısmetse Türkiye’de de ürün çeşitliliği artacak. Türkiye toprakları çok müsait bu tohumların ekimine ve yetiştirilmesine. Tarlaların da geleceği açısından çok önemli. İnşallah ekilecek. Böylece sektör kalkınır, kuş besleyenler daha uygun fiyata yem alır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 7 =

Yeniler

Köşe Yazıları