475 polis adayına hayvanların yaşam hakkı anlattı…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 
Nesrin Çıtırık, polis okulunda geleceğin polislerine hitap etti 475 polis adayına hayvanların yaşam hakkı anlatıldı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine “Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması” konulu konferans verdi. Çıtırık, 475 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yemekhanesinden çıkan artıklara da, hayvan barınağında kalan hayvanlara ve sokaklardaki sahipsiz kedi-köpeklere verilmek üzere talip oldu. 
DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Soner Sözer, DOHAYKO Başkan Yardımcısı Süheyla Akalın, DOHAYKO Üyesi Süheyla Akdeniz ve DOHAYKO gönüllülerinden oluşan kalabalık bir heyet, Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Heyeti Okul Müdürü Nuri Ateş ve okul yöneticileri karşıladı. Konferans salonunda polis adaylarına, okul yöneticilerine, öğretim görevlilerine ve diğer personele hitap eden Nesrin Çıtırık, toplumda insana ve hayvana yönelik şiddete karşı kanunların önemli olduğunu ancak insan yüreğine sevgi ve merhamet tohumları ekilmesi durumunda sorunların azalacağını söyledi. 
Çıtırık, “Bir kedinin, köpeğin önüne bir lokma yemek koyan, onun aç kalmasından rahatsızlık duyan çocuk büyüdüğünde yaşamın değerini bilir. Patronsa işçilerinin, yöneticiyse mahiyetinde çalışanların, işçiyse arkadaşlarının iyi durumda olmasını arzular ve öyle davranır” dedi. 
İNSAN SEVGİSİ, HAYVANI SEVMEKLE BAŞLAR Bugünkünden daha başka bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu dile getiren Çıtırık şöyle konuştu: “Almanız gereken bin kilometrelik yol olsa da, ilk adımla başlar her şey. Hayvan sevmek de insan sevmenin başlangıcıdır. Türkiye’de biz ülkenin dört bir yanından işkence edilerek öldürülmüş, sakat bırakılmış, tecavüze uğramış hayvan haberleri alıyoruz. Aslında ülkelerde insan ve hayvanlarla ilgili hak ihlalleri oranının birbiriyle doğru orantılı olduğunu görüyoruz. Hayvana değer verilen ülkelerde, insanın da kıymetli olduğunu biliyoruz, tanık oluyoruz. Hayvan sevgisi de tıpkı aşk gibidir. Bunu anlatamazsınız, yaşarsınız.” POLİS ADAYLARINA MESAJ Başkan yardımcısı olduğu HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’nun 220 yerleşim yerinde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Çıtırık, emniyet teşkilatının hem insanların, hem de hayvanların güvencesi, koruyucusu olduğunu aktardı. 
Çıtırık, polis adaylarının ülkenin dört bir yanında göreve başladığında, hayvanlarla ilgili hak ihlalleriyle karşılaştıkları zaman nasıl davranacaklarını bilmeleri gerektiğini belirtti. 
Sunumunu slayt gösterileriyle destekleyen Çıtırık, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Biz hayvan barınağındaki bin 500’e yakın hayvanı kentin her noktasında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan topladığımız atık yemeklerle besliyoruz. Artık yemeklere kağıt peçete ve kürdan karışması hayvanlar için ölümle sonuçlanan kazalara neden olabiliyor. 
Polis Meslek Yüksekokulu yemekhanesinden alacağımız artık yemeklere bu gibi maddelerin karışmamasına özen gösterilmesini arzu ediyoruz.” ARTIK YEMEK TASNİFİ Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş de dikkatle dinlediği konferansın ardından, okuldan çıkacak artık yemeklerle ilgili ne tür bir tasnif yöntemi uygulanacağına dair Çıtırık’tan bilgi aldı ve çeşitli konularda işbirliği yapılabileceğini vurguladı. 
Konuşmaların ardından sertifika ve plaket töreni gerçekleşti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları