”520 Tavuğumu Canlı Canlı Gömdüler”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

http://corumradyotelevizyonu.com/520-tavugu-canli-canli-gomduler/

Tarım Müdürlüğü Veterinerleri Hakkında Suç Duyurusu

520tavugucanlicanligomduler

Çorum’un İskilip ilçesinde pazarda canlı olarak satıldığı gerekçesiyle el konulan 520 tavuk gömülerek itlaf edildi. Tavuklarının Tarım Müdürlüğü veterinerlerince canlı canlı gömülmesine tepki gösteren Yücel Bolatçı, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

tavuk katliamı

Olay yaklaşık 15 gün önce İskilip ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Yücel Bolatçı 520 adet canlı tavuğu satmak için ilçe pazarına gitti. Bu sırada pazara gelen ilçe tarım müdürlüğünde görevli veterinerler, canlı tavuk satışının yasak olduğunu söyleyerek tavuklara el koydu. Tavukları kuş gribi şüphesiyle imha edeceklerini söyleyen Mustafa Ü., Hasan D. ve Recep Ö. isimli tarım müdürlüğü çalışanları el koydukları tavukları canlı vaziyette açtıkları bir çukura doldurup üzerini toprakla kapattı.

Olayın ardından Yücel Bolatçı, Cumhuriyet Savcılığına giderek su duyurusunda bulundu.

Kanser hastası olduğunu ve geçimini tavuk satışıyla karşılaştığını söyleyen Bolatçı, “Canice, vahşide hayvanları diri diri toprağa gömdüler. Tarım il müdürlüğünde çalışan iki veteriner ve bir şoförden şikayetçiyim” dedi.

Bolatçı tavukların gömülmesi sırasında çekilen fotoğrafları da delil olarak savcılığa sunarken, “Canavarca hisle mala zarar verme ve görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusu dilekçesini verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Rıdvan Çam ise tavukların canlı şekilde toprağa gömerek öldürülmesinin hayvan haklarına büyük bir darbe olduğunu söyledi.

http://corumradyotelevizyonu.com/520-tavugu-canli-canli-gomduler/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + ten =

Yeniler

Köşe Yazıları