6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahale

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2014 yılından bu yana sağlık sorunu yaşayan 6 bin 314 sokak hayvanına acil müdahalede bulundu.

izmir brnkİlk müdahalesi Kültürpark’taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanlarına, SeyrekKöpek Bakımevi’nde ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz, ampütasyon, ağız ve çene operasyonları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, acil müdahale ekibiyle sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ilçe belediyelerin verdiği bu hizmeti, hem hafta sonu vetatil günleri hem de hafta içi mesai saatleri dışında sürdüren Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafik kazası geçirmiş hayvanlara yaptığı kritik müdahalelerle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek standartlı merkezine getirilen binlerce hayvan, tedavi edilerek yeniden sağlığına kavuşturuluyor. 2014 yılından bugüne kadar metropol alanda 6 bin 314 sokak hayvanına müdahale eden ekipler, hayvanlara ihtiyaç duydukları sağlık desteğini vererek bu alanda önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılının ikinci yarısında kurduğu “Sokak Hayvanları Acil Müdahale Ekibi” haftaiçi 18.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında ambülansla hizmet veriyor. Ekipler, hafta sonu ve tatil günlerinde de 24 saat çalışıyor. Hafta içi mesai saatlerinde ise ilçe belediyelere yönlendirme yapılıyor. Vatandaşlar, sağlık ihtiyacı olan zor durumdaki sokak hayvanları için 293 39 80 numaralı telefonu arayabiliyor.


ORTOPEDİ AMELİYATI BİLE YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekibi tarafından ilk müdahalesi Kültürpark’taki poliklinikte gerçekleştirilen sokak hayvanları, yapılacak operasyona bağlı olarak Seyrek Köpek Bakımevi’ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz aşıları ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler, sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz, ampütasyon, ağız ve çene operasyonları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi acil müdahale ekipleri, 2014 yılında 918’i kedi 641 köpek, 2015 yılında 1291 kedi ve 1264 köpek, 2016 yılının Temmuz ayına kadarsa 2200 kedi ve köpeğe sağlık hizmeti verdi.

SEYREK’TE YENİ YUVA

izmir2Büyükşehir Belediyesi, Seyrek’teki 43 dönümlük araziye, aynı anda 1000 sokak hayvanının kalabileceği yeni bir yuva ile 4 bin kapasiteli hayvan mezarlığı kurma çalışmalarına da devam ediyor. İçinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer alacağı 5.6 milyon liralık kompleksin önümüzdeki haftalarda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Seyrek’teki çalışma tamamlanınca, Sasalı Kent Ormanı içindeki barınak kapatılarak Seyrek’e nakledilecek. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip Havyan Rehabilitasyon Merkezi’nde yine tedavi, ameliyatve kısırlaştırma işlemleri, bugüne kadar olduğu gibi devam edecek. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan yuvada, yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk edilecek. Yeni tesisin daimi sakinleri ise sokakta hayatını idame ettiremeyecek duruma gelen engelli, yaşlı ve hasta hayvanlar ile agresif ve yasaklı ırklar olacak. Büyükşehir ayrıca, Işıkkent’teki 90 dönümlük arazi üzerine kuracağı bir başka barınak için proje çalışmalarını sürdürüyor.

Hürriyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları