ABD’liler ‘Golden’ları topluyorlar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

plane_logo_blue

‘Amerikan ırkı’ olarak bilinen Golden Retriever cinsi köpeklerin son zamanlarda Türkiye’de sokağa bırakılması, ABD’lileri harekete geçirdi.

ABD’de faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş Türkiye’deki Golden Retriever cinsi köpekleri takibe aldı. 2015’te İstanbul ve Bursa’dan toplam 249 köpeğin ABD’ye götürüldüğü bildirildi.

Golden Atlanta isimli kuruluş web sitesinden şu açıklamayı yayınlıyor:

”Türkiye Köpek Hikayesi

Golden Atlanta, Mayıs 2015’ten beri İstanbul’dan 249 Golden Retriever’ı kurtardı. İlk uçuş 9 Mayıs 2015’te gerçekleşti ve şimdiye kadar Golden Retriever’ın en büyük uluslararası kurtarımıydı.

goldenGolden Kabulü Kulübü (AGA) asla ihtiyacı olan bir Golden Retriever’e hayır demez. Türkiye’de birçok evsiz köpek var ve sığınma evlerinde hepsi için yeterli faketaxi porno yer yok. Çünkü barınak ötenazisi vardır ve Türkiye’de evlat edinme sayısı azdır, köpekler hayatlarını barınakta yaşamakta veya sokaklarda veya ormanlarda kısırlaştırıldıktan sonra kuduz aşıları yaptırdıktan sonra hayatlarını sürdürmektedirler. Ancak Golden Retrieverler sokaklarda iyi yaşayamazlar.
ABD Golden Retriever Kulübü Ulusal Kurtarma Komitesi, bu kurtarma nedeniyle ABD’de Golden Retriever’in bulunmaması nedeniyle AGA’nın çabalarını desteklemektedir. Türk Hükümeti ve İstanbul’daki barınak gönüllüsü meslektaşlarımız bu köpekler için daha iyi bir hayat istiyor ve bunun gerçekleşmesi için bizimle birlikte çalışıyor.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yeniler

Köşe Yazıları