ABD’nın İlk Kedi Kafesi Açıldı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 

abdnin-ilk-kedi-kafesi-acildi

California’da kapılarını yeni açan bir kafeye gelenlerin büyük bölümünün amacı, kahve içmek ya da atıştırmak değil kedileri görmek

Müşterilerin bir taraftan çay ya da kahve içtiği bir yandan da kedilerle oynayabildiği kedi kafeleri öncelikle 1990’larda Asya’da açılmaya başlamıştı. Ancak bugünlerde Asya ve Avrupa’da bu kafelerin birçok örneğini görmek olası. Bu modanın ABD’ki ilk örneği ise California’nın Oakland kentinde açıldı.

Kafede yiyecek içeceğin yanı sıra kedi temalı hamur işi ürünler de satılıyor. Kafedeki ayrı bir bölümde 20 kadar kedi yaşıyor. Kedi odasında renkli duvar fotoğrafları ve konforlu koltuklar mevcut. Müşteriler küçük bir ücret karşılığı bu odaya geçip kedilerle zaman geçirebiliyor.

Oakland’daki kafenin alıcı çekmesinin birçok farklı nedeni mevcut. Birçokları bu kafeye, çocukları kedileri sevdiği için geldiğini diyor. Yaşadıkları binada evcil hayvanlara izin olmadığını söyleyen bazen müşterilere göre de kafeye gitmek, çocuklarının evcil hayvanlarla zaman geçirebilmesi için bir fırsat.

Müştelerin bazıları da kafedeki kedileri evlat edinebiliyor. Oakland’daki kafe kedilere yeni yuva bulması açısından Asya ve Avrupa’daki örneklerinden farklı. Cat Town, yani Kedi Kasabası isimli kafeyi kuran Adam Myatt, kafenin evsiz kedilerin durumunu ortaya koyduğunu diyor. Dunn bundan 4 yıl evvel evsiz kediler için bir bakım evi kurmuş ve yüzlerce kediyi yeni bir yuva sahibi yapmış.

Amerika’da hayvan barınaklarında her yıl milyonlarca kedi ve köpek uyutularak öldürülüyor. 4 yıl evvel Oakland’daki kedilerin de uyutulma oranı yüzde 40’mış. Kedi Kasabası ve bazı hayvan barınaklarının kısırlaştırma kampanyaları sayesinde bu nispet bugün yüzde 20’ye düşmüş.

Kafede gönüllü çalışan yüzlerce kişinin bir kısmı aynı zamanda bu hayvanlara geçici barınak sağlıyor. Dunn, başarı ölçütlerinin ne kadar kediye hane buldukları ile bağlantılı olduğunu diyor ve şimdilik kafenin birçok kediye hane bulduğunu belirtiyor.

Kedi kafeleri ABD’da yayılmayı sürdürüyor. Şimdiden New York’ta, Denver’da, San Diego Ribas’da ve Portland’da benzer işletmeler görmek olası.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − fifteen =

Yeniler

Köşe Yazıları