Adana’da Kuduz Alarmı Devam Ediyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

adana-da-kuduz-alarmi-devam-ediyor-8489709_x_oAdana’da bir kedinin Mine Satır isimli kadını ısırması üzerine ortaya çıkan kuduz vakası nedeniyle mahalle karantinaya alındı. Olay, karantinaya alınan mahallede bulunan okuldaki öğrencilerin velilerini tedirgin etti. Velilerin okula çocuklarını yalnız göndermedikleri belirtildi.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi’nde gerçekleşen kuduz kedi vakasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kuduz olduğu belirtilen kedinin dişi olduğu yavru yaptığı ve yavrularının tek tek öldüğü öğrenildi. Karantina altına alınan mahalle sakinleri kuduz vakası hakkında bilgilendirilmeye başlandı.

Sümer Mahallesi Muhtarı Ülkü Okay, kuduz kedi yavrularının olduğunu ve bu yavruların tek tek öldüğü bilgisinin kendisine geldiğini belirtti. Ölü kedilerin toplanması için gereken çalışmanın yapıldığını anlatan Okay, “Bunun yayılmamasını istiyoruz.” dedi.

Evcil hayvanlara bulaşmaması için bu süre içerisinde evcil hayvanların sokağa çıkartılmamasını isteyen Okay, “Sokaktaki tüm hayvanları ilgili belediyelere bildireceğiz. Anonsla duyuru yapacağız. Belli bir günde de aşı çalışması olacak burada. Haftanın bir günü sokaktaki ve evdeki evcil hayvanlar aşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Kedinin ısırdığı Mine Satır isimli kadının alt kat komşusu, kedi ölünce komşusunun hastaneye gittiğini ve kuduz virüsü çıktığını anlattı. Yetkililerin daha sonra gelerek tutanak tuttuğunu dile getiren Satır, “Buranın karantina altına alındığını söylediler ama bizce karantinalık bir durum yok. 4-5 tane kedi var. Yavruları ölüyor. Ama kuduza benzemiyorlar. Sürekli süt veriyoruz. Isıran zaten yavru kedi.” diye konuştu.

Mine Satır, kedinin kuduz olduğunu öğrendikten sonra çok korktuğunu belirterek, “Ben kediyi sadece sevmek istedim o benim parmağımı tırmaladı ve ısırdı. Kedi bir gün sonra ölünce ben hemen hastaneye gittim ve tedaviye başladım. Dün kedinin kuduz olduğu haberi geldi. Doktora bunu öğrenince tekrar gittim doktorlar bunun tedavisinin olmadığını aşı olmam gerektiğini söyleyip bana ne zaman aşı olacağımı söyledi.” dedi.

Öte yandan kuduz kedi karantinası uygulanan mahallede bulunan okul civarında olayın yaşanması öğrenci velilerini de tedirgin etti. Velilerin okula çocuklarını yalnız göndermedikleri belirtildi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları