Alanya Hayvan Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkez’inin İhalesi Tamamlandı…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Antalya’nın Alanya ilçesi Demirtaş Mahallesi’ne 24 dönümlük alana sokak hayvanları için Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılıyor. 1 milyon 453 bin TL’ye ihalesi yapılan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkez’inin temeli 21 Temmuz’da atılacak.

Alanya Hayvan Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi'nin İhalesi Tamamlandı

Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi yapılan 24 dönüm alan içerisine Demirtaş’da ikinci hayvan barınağı yapılıyor. İhalesi yapılan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, hayvanrefahını sağlayacak modern tesisleri bünyesinde barındırıyor. Kedi ünitesi, 2 adet köpek bakım evi,hayvan bakım ünitesi ve klinik ünitesi olmak üzere 5 binadan oluşan merkez, karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvanmüşahede bölümü, muayene odası, ameliyat odası, gıda ve soğuk hava depolarıyla bölgenin en kapsamlıhayvan barınakları arasında yerini alacak.

BAYRAM SONRASI TEMELİNİ ATACAĞIZ

1 milyon 453 bin liraya ihale edilen Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatı için yer teslimi yapıldığını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Demirtaş’taki mevcut hayvan barınağının yetersiz olmasından dolayı hayvanseverlerden çok eleştiri alıyorduk. Yeni hayvan barınağının ihalesini yaptık. Bayram sonrasında da temelini geniş katılımlı bir törenle atacağız. Hayvan severlerimize ve tüm halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI DA VAR

150 kedinin ve 350 köpeğin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmasını sağlayacak merkezde, 450 metrekare büyüklüğündeki Hayvan Bakım Ünitesinde de soğuk hava deposu, gıda depoları,karantina, yeni doğan köpek bölümleri ile barınaktaki hayvanların bakımı ve takibinin nitelikli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Proje içerisinde evcil hayvan mezarlığı ve kedi rehabilitasyon ünitesi ile entegre bir çözüm sunan barınak 6 ay içinde tamlanarak hizmete açılacak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =

Yeniler

Köşe Yazıları