”AOÇ’deki Hayvanat Bahçesi’yle ilgili eksik ve kaçamak cevaplar verildi”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl önce kapattığı AOÇ’deki Hayvanat Bahçesi’yle ilgili TBMM’ye sunduğu soru önergesine eksik ve kaçamak cevaplar verildiğini söyledi. 

kaçamak cvpGök, kapatılmadan önceki hayvan türü ve sayısına ilişkin soruya “131 hayvan türü bulunduğu” yönünde cevap aldığını, toplamda kaç hayvan olduğuna ve bunların kaçının halen hayatta bulunduğuna ilişkin soruların ise yanıtsız bırakıldığını kaydetti. Gök, “Bu kaçamak cevaplar, hayvanların büyük bölümünün yollarda telef olduğuna ilişkin iddiaları doğrulamaktadır” dedi.

YOK EDİLDİLER

Soru önergesini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtladığını kaydeden Gök, hayvanat bahçesinin, 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yerine daha modern ve çağın gereklerine uygun, hayvan refahını öngören yeni bir hayvanat bahçesi kurulması kararı’ alınarak kapatıldığı bilgisi verildiğini anlattı. Gök, “Hayvanat Bahçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankapark inşası bahane gösterilerek yıllar önce kapatılmıştır. Hayvanlar ise ‘Daha sonra geri getirilecek’ denilerek yok edilmiştir. Yetkililerin açıklamalarına rağmen bu hayvanlar şimdiye kadar geri getirilerek yerlerine konulmamıştır” diye konuştu.

KAÇI TELEF OLDU

CHP’li Gök, önergesinde şu soruları yöneltmişti:
“Kapatılan Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların akıbeti ne olmuştur? Bu hayvanlar nereye gönderilmiştir? Hayvanat Bahçesi kapatılırken burada kaç tür ve kaç hayvan bulunmaktaydı? Bu hayvanların şu anda kaçı hayattadır? Hayatta olmayan hayvanların telef olma nedenleri nelerdir? Ankaralıların malı olan söz konusu hayvanlar, Ankara’ya yeniden ne zaman getirilecektir? Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların Ankara’dan başka illere nakli sırasında gerekli koşullar sağlanamadığı için önemli bir bölümünün telef olduğu ileri sürülmektedir. Nakil sırasında ölen hayvan sayısı ve türlerini açıklar mısınız? Ankara’ya yeni bir hayvanat bahçesine ne zaman kurulacaktır? Yeni bir hayvanat bahçesi kurmanın maliyeti ne kadardır? Bu maliyeti kim karşılayacaktır?”

Hürriyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + eleven =

Yeniler

Köşe Yazıları