Ayakları Kesilen Kedi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Osmaniye’den gelen habere başlık bulmakta zorlandık. 7 aylık yavru kediyi ön bacaklarını kökünden kesip, sonra yol kenarına bıraktılar.Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, Yunus Emre Mahallesi’nde yol kenarında yaralı bir kedi olduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Yavru kedinin ön ayaklarının kesilmiş olduğunu gören Tülücü, kediyi hemen özel bir veteriner kliniğine götürdü. Burada yapılan cerrahi müdahalenin ardından kedinin kesilen ön ayakları sarıldıktan sonra kedi, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Burada Veteriner Hekim Ali Laçin bala tarafından kediye yaşamını sürdürebilmesi kediye oyuncak bir araba bağlandı. Kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Laçin bala, “Kedi bulunduğunda yaralarının yaklaşık üç günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü bacaklarda çürümeler başlamıştı. Kedimiz ameliyatından sonra başını yerden kaldıramıyordu. Biz geçici olarak dört tekerlekli bir sistem yaparak başını yerden uzaklaştırdık. Yoksa bir sürüngen gibi yerde sürünüyordu. Bu şekilde de yaşaması zor olduğu için böyle bir sistem uyguladık. Kedimiz şuanda çok rahat” dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise, ayak vazifesi gören oyuncak arabanın geçici olduğunu, kedi için önümüzdeki günlerde ’Ortez’ getirileceğini belirterek, “Önümüzdeki günler içerisinde bu konuda tekerlekli bacak anlamına gelen bir ortez getirttireceğiz. Bu sayede kedimiz yaşamını ortez bacak sayesinde idame ettirecek halde olacak. Bu konuda öncelikle bu müessif hadiseden dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum . Yerel yöneticiler olarak bu şehirde nefes alan her canlıdan sorumluyuz. Bu bağlamda da bu kedimizin yaşamını devam ettirebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları