Barınağa Bıraktığı Kedisini Yaralı Bulan Öğretmen Suç Duyurusunda Bulundu…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

barinaga-biraktigi-kedisini-yarali-bulan-4722864_400‘Kedi evi değil, ölüm kampı!1 Mersin’de oturduğu mahallede kedilerin zehirlendiği duyumları üzerine, evinde beslediği ‘Sürmeli’ adlı kedisini ve üç yavrusunu barınağa bırakan öğretmen Nilüfer Baykara, 10 gün sonra ziyarete gittiğinde anne kediyi karnından yaralı halde bulunca savcılığa giderek şikayetçi oldu. Yavrulardan birinin de aynı yerde öldüğünü söyleyen Baykara, “Hayvanlara bu vicdansızlığı yapanlardan hesap sorulsun” dedi. 

Yenişehir İlçesine bağlı 50’nci Yıl Mahallesi Girdap Sitesi’nde kiraladığı evde yalnız yaşayan resim öğretmeni Nilüfer Baykara, semtte kedilerin zehirlenerek öldürüldüğü duyumları üzerine kedisi ‘Sürmeli’nin aynı akıbete uğramaması için Gözne yolu üzerindeki barınağa götürdü. Nilüfer Baykara, 10 gün sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı yanında yer alan ‘Kedi Evi’ne teslim ettiği kedisi ‘Sürmeli’yi ve yavrularını görmeye gitti. 
Kedisinin karın bölgesinde yaklaşık 15 santim uzunluğunda derin yırtılma olduğunu, yavru kedilerden birinin de öldüğünü gören Nilüfer Baykara, hemen anne ve iki yavruyu veterinere yetiştirdi. Veteriner Polikliniği’nde hayvanlarını tedavi ettiren hayvan sever öğretmen, tutanak tutturdu. 

Şikayet etti Veteriner Özcan Baharlıoğlu’nun düzenlediği raporda Sürmeli kedinin karın bölgesinde 10-15 cm boyutlarında yırtık tespit edildiği, genel durumunun kötü olduğu, yüksek ateş ve enfeksiyonun hayatını tehdit eder duruma geldiği, yaşam şartlarının kötü olması ve ilgisizlikten yaranın sağlığını tehdit eder hale geldiği vurgulandı. Öğretmen Baykara, Sürmeli’nin yarasının fotoğrafını çekip, veterinerden aldığı raporla birlikte Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 
Ölüm kampı! Kedi evinin hayvanlar için bir ‘ölüm kampı’ olduğunu iddia eden Baykara, “3 yavrusuyla sağlam bırakmıştım. 10’ncu gün Sürmeli’yi görmeye gittim. 

Baktım hayvan bir deri bir kemik kalmış. 3 yavrusundan birinin ölüsünü ben attım. Yavru kedi ölmüş atmamışlar bile. 
Hayvanın karnı yarılmış, açılmış durumda dolaşıyordu. Sürmeli’ye ne olduğu ortaya çıkmalı. 
Hayvanlara bu vicdansızlığı yapanlardan hesap sorulsun” dedi. 
Kedi evimiz yok! Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Önal Özdemir ise yaklaşık 100 kadar kedinin tutulduğu kedi evininin sorumluluğunu hayvanseverleı in yürüttüğünü söyledi. 
Özdemir, “Belediyeye ait bir kedi evimiz yoktur.

Sadece, barınağın yanında derme, çatma bir yapıda kedilerin emanet olarak bırakıldığı bir kedi evi var. Bu kedi evinin sorumluluğu da hayvan severler de bulunuyor. 
Bu tür sorunlar kısa süre içinde Mersin Üniversitesi bünyesinde açılacak kedi evi ile çözüme kavuşacak” diye konuştu. 
Macit Özcan’ı şikayet etti Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık ise, Mersin’deki kedi evini esarethaneye benzetip, Mersin Büyükşehir Belediye Başkam CHP’li Macit Özcan’ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet etti. 
(DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =

Yeniler

Köşe Yazıları