Elazığ’da evinden atıldı, ABD’de sahiplendirildi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Elazığ’da sahibi tarafından terk edilerek barınağa bırakılan ‘Charlie’ adındaki köpeği, 8 bin 698 kilometre ötedeki ABD’li bir hayvansever sahiplendi. Caroline-Marie Cuzeau, “Fotoğrafı görünce adeta kalbim durdu. Evine alıştı, onu çok seviyoruz” dedi.

bir-fotografla-degisen-hayat-7980404Elazığ’da sahibi tarafından kısa bir süre önce sokağa terk edilen 8 aylık Charlie, bir süre önce hayvan barınağına getirildi. Psikolojisi bozulan ve oldukça ürkekleşen Charlie, burada bir dizitedavi gördü. Charlie’nin hayatı, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencisi Türkan Ceylan’ın çektiği fotoğrafla değişti. Sosyal medya hesabı üzerinden Charlie’yi sahiplendirmek için bir profil oluşturan Ceylan’ın çağrısı ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Longmeadow kentinden karşılık buldu. Longmeadow’da yaşayan Caroline-Marie Cuzeau, fotoğrafı görünce derhal Ceylan’a ulaştı. Ceylan tarafından barınaktan çıkarılan Charlie, geçtiğimiz hafta 8 bin 698 kilometre ötedeki yeni yuvasına gönderildi.

Tedavisi yapıldı

Charlie’nin hikayesini Milliyet’e anlatan Ceylan, her şeyin bir kare fotoğrafla başladığını söyleyerek şöyle konuştu:
“Charlie, gerekli tedavileri yapıldıktan sonra barınakta kafasını kaldığı kafesin demir parmaklarından çıkarıyordu. Bu şekilde bir fotoğrafını çekip sosyal medyada bir ilan açtım. ABD’de yaşayan bir Türk, Yasemin Agatan mesaj yazdı. Bir arkadaşının fotoğraftan etkilendiğini ve ciddi anlamda Charlie’yle ilgilendiğini söyledi. İlk kez yurt dışına bir sahiplendirme yapacaktım. Nasıl olacak diye düşünürken barınaktan çıkardık. Aşıları yapıldı, tedavisi yapıldı. İlk durağı uçakla İstanbul oldu. İstanbul’da bir klinikte pasaport işlemleri yapıldı. Daha sonra da ABD’ye uçtu. Charlie, terk edilmişti. 7-8 aylık bir köpek. Bebekken alınıp sonra terk edilen onlarca hayvandan biri aslında. Ancak artık çok mutlu. Kendine ait oyuncakları bile var. Zaten şu anki ve önceki fotoğraflarını yan yana koyunca bile aradaki fark her şeyi ortaya koyuyor.”

‘Artık çok mutlu’

Charlie’yi sahiplenen Caroline-Marie Cuzeau ise yeni arkadaşıyla oldukça mutlu. Cuzeau, “Burada en iyi arkadaşlarımdan biri Türk. O bana Charlie’nin fotoğrafını gösterdi. Çok üzüldüm. Adeta kalbim durdu. Bizim ailemizin bir parçası olmak Charlie’nin kaderinde var diye düşündüm. Hemen sahiplenmek istediğimi söyledim” diye konuştu. Cuzeau, 20 saatlik bir yolculuğun ardından geçtiğimiz gün yeni evine gelen Charlie’nin artık çok mutlu olduğunu belirterek, “Evine alıştı. Onu çok seviyoruz. Burada arkadaşları var. Kediler bile onunla oynamaktan oldukça zevk alıyor” diye konuştu.

‘Golden’ları topluyorlar

‘Amerikan ırkı’ olarak bilinen Golden Retriever cinsi köpeklerin son zamanlarda Türkiye’de sokağa bırakılması, ABD’lileri harekete geçirmişti. ABD’de faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş da Türkiye’deki Golden Retriever cinsi köpekleri takibe almış, 2015’te İstanbul ve Bursa’dan toplam 158 köpek ABD’ye götürülmüştü.

Arif Balkan / Milliyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − fourteen =

Yeniler

Köşe Yazıları