Bizler takip etmesek kimin umurunda hayvanlar?!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Tavşanlı Dayanışma Grubu Sözcüsü Zekiye Kara Akşehir, hayvanların sağlık sorunlarında ve beslemelerde Belediyenin artık daha duyarlı olduğunu söyledi.
Tavşanlı Dayanışma Grubu Sözcüsü Zekiye Kara Akşehir, hayvanların sağlık sorunlarında ve beslemelerde Belediyenin artık daha duyarlı olduğunu söyledi.

Zekiye Kara Akşehir, uzun yıllardır sokak hayvanlarının yardımına koşan, besleme yapan, sağlık sorunlarına çözüm arayan bir gönüllü. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde hemşire olan Akşehir, Tavşanlı Dayanışma Grubu Sözcüsü.

Tavşanlı Dayanışma Grubu Sözcüsü Zekiye Kara Akşehir ile gazetemizin yayınına kısa bir süre kala görüştük. Tavşanlı Belediyesi ile irtibatını sürdüren ve barınakla ilgili gelişmeleri takip eden bir gönüllü ve grup sözcüsü olarak Akşehir’in görüşlerini sorduk.
Akşehir şunları anlattı: ‘‘Barınağı takip ediyorum. Haziran’a teslim için uğraşıyorlar. Beslemelere gidiyorlar belediye ekipleri. Bizde kendi bölgelerimize gidiyoruz. Dün suluk ve mamalık talebimi yineledim. Eskiye göre bize karşı daha olumlular. Yaralı veya hastalar için yardımcı oluyorlar. Tabii daha yapılması gereken çok iş var. Yeni barınak için veteriner başvurularına baktım. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama birden olamıyor maalesef.’’

SAĞLIKLI BARINAK İÇİN ÖNERİLER
Tavşanlı Dayanışma Grubunu kurmalarında Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık’ın öncü olduğunu belirten Akşehir, Belediye ile ilgili Gerekçeli Durum Tespit Raporunu tüm kurumlara ilettiklerini ifade ederek, barınakların nasıl olması gerektiğiyle ilgili de görüşlerini paylaştı:
‘‘Barınaklar doğal ortam bozulmadan yani bölgedeki varsa ağaçlar kesilmeden yapılsa; barınak içinde hayvanlar dolaşırken ağaç gölgelerinden yaralanmaları hoş olur. Zemin toprak kalsın diye öneride bulundum. Çünkü beton zemin hem temizlik açısından zor; hem de hayvanlar toprak zeminde daha sağlıklı olurlar. Kulübeler ahşap da olabilir, beton da ama pencere bırakılmalı. Mutlaka kulübelerde gölgelik olmalı. Yavrular için veya hastalar için, hatta felçliler için bölme olursa süper olur. Ameliyathanesi keşke tam teşekküllü olabilse. Tüm tıbbi cihazlarımız olsa. Malum sadece hayal ediyoruz. Ben isteklerimi söylüyorum ama ne kadar tatbik edecekler inanın bilemiyorum.
Aslında yerden ısıtmalı olsun bazı bölümler dedim ama o isteğimi geri çevirdiler, ‘‘Projede yok’’ dediler.

HAYVANLAR ALINDIKLARI YERE BIRAKILMALI MI?
Akşehir, barınaklara alınan hayvanların kısırlaştırma ya da tedaviden sonra alındıkları yere bırakılması konusundaki tartışmalara da şöyle görüş bildirdi: ‘‘Aldığımız yere göre bırakacağımız yer de değişir.
Barınaklar, evet -doldur doldur- bence de ölüm kampı! Kısırlaştırılıp ya sahiplendirilmeli ya da yine doğal ortama -ama şehir dışına değil- merkeze bırakılmalı. Bırakılan hayvanlar yine gönüllüler ve belediyeler tarafından takip edilmeli.
Barınaklarda bu hayvanlar istiflenirse belediyeler saklı gizli yine dağa taşa atarlar! Ya da birine yemek verse bir diğeri aç!
Ya da hasta tedavisini yapmazlar; onlar da yetişemez! Zaten belediyeler bu işi bizler istediğimiz için yapıyorlar.
Bizler takip etmesek kimin umurunda hayvanlar?! Ama Tavşanlı’da bir şeyler değişme yolunda. Daha olumlular grubumuza karşı…’’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =

Yeniler

Köşe Yazıları