Bornova’ya yeni beslenme noktaları ve otomatik su hazneleri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli noktalara yerleştirilen 160 besmenme odağına 90 tane daha ilave edilecek.

bornava beslemeBornova Belediyesi tarafından sokakta yaşayan hayvanlar için hayata geçirilen beslenme odakları projesi, ilçenin dört bir yanındaki 160 noktada yerini aldı. Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılamayı daha sağlıklı hale getiren beslenme odaklarından 90 adet daha yerleştirilecek. Sokaktaki dostlarımız, hayvanseverler tarafından temin edilen mamalarla bir taraftan belirli bir noktada temiz bir şekilde yemek ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan otomatik olarak dolan su haznesiyle özellikle sıcak günlerde susuz kalmıyor.

bornova bizim evimiz1Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede yaşayan her canlının yaşam hakkının öncelikli olduğuna dikkat çekerek, “Yasalar ve imkanlarımız dahilinde belediye olarak sokak hayvanlarına karşı tüm görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Kısırlaştırma, aşılama, havyan ambulansı, kedi evleri, köpek kulübeleri ve barınaktaki hayvanların beslenmelerine katkı sağlayan bayat ekmek kutuları gibi hizmetlerimizin yanı sıra ilçemizde yaşayan küçük dostlarımız için Bornovalı hayvanseverelerle de işbirlikleri kuruyoruz. Emeği geçen tüm hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

başkan atilaBaşkan Atila, geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen Hayvan Dostu Taksi Durağı projesinin de Türkiye’deki belediyelere örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, “Kentimizin dört bir yanına yerleştirdiğimiz beslenme odaklarıyla sıcak yaz günlerinde sokaktaki canlarımızın en önemli ihtiyacı olan suya kolayca ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Ayrıca gönüllü Bornovalılar tarafından temin edilen mamalarla da hayvanlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılanıyor. İzmir’deki ilçeler arasıda sokak hayvanlarına yönelik olarak en fazla beslenme odağının kurulduğu ilçelerden biri Bornova. Bu sayede havyanlarımızın belirli noktalardan beslenmelerini sağlayarak çevre temizliğine de katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + four =

Yeniler

Köşe Yazıları