Bu Bir Suç Duyurusudur

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ağrı’ya bağlı Taşlıçay ilçesinde belediye 5199 sayılı kanunun kendisine yüklediği görevleri yaparak sokak köpeklerinin yaşama koşullarını iyileştirme yerine itlaf etmeyi yeğliyor. Taşlıçay Hakimiyet Gazetesinin haberinde yer alan vahşeti Orman ve Su İşleri bakanlığına, Ağrı Valiliğine, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına ve Taşlıçay Cumhuriyet Savcılığına duyururuz.

Ağrının Taşlıçay ilçesin de son zamanlarda sokak köpeklerinin çoğalmasına karşın, bazı yetkililer çareyi köpekleri zehirleyerek veya başka yollarla yok etmeye çalışıyorlar.

Bu çağ dışı yöntemin kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz belli değilken bazı görgü tanıklarına göre sokaklara zehirli ekmek gibi maddelerin bırakıldığı da gelen bilgiler arasında.

Zehirli maddeler yiyen hayvanlar bazen 1 saat içinde, bazen ise gün boyu can çekişerek öldükleri görülüyor. Vatandaşların şaşkınlıkla izlemiş oldukları manzara içler acısı. Bir vatandaşın vermiş olduğu bilgiye göre “Taşlıçay belediyesinden barınak yapılması talebinde bulunduk fakat her seferinde belediye yetkililerince, bu konu gereksiz görüldü. Demek ki belediye sokak hayvanlarını bu şekilde yok ediyor olsa gerek ki, barınağa ihtiyaç duymuyor” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları