Bu Hapislik Ne Zamana Kadar!? (4 Ekim!)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

‘Hayvan Hakları Günü’nde, “Karşılık beklemeden iyilik yap” mesajı…

bu hapis ne zamana kadar

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kapsamında mesaj yayınladı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, Prof. Benter mesajında karşılık beklemeden iyilik yapmanın tüm canlılar için geçerli olduğunu belirterek, vakıf ruhunun hayvanları da sevme ve yardım etme olduğunu ifade etti.

Karşılık beklemeden iyilik yapmayı anlatma ve yaymanın Vakıflar İdaresi olarak görevleri olduğunu belirten Benter, ataların kurduğu vakıflarla insanlık değerlerinin yaşatılması yanında , toplumda dayanışmayı artırdığını kaydetti.

Benter, tarihte kurulan vakıflar arasında hayvanlara yardım eden ilginç vakıflar da olduğuna dikkat çekti.

445 yıldır ayakta olan Vakıflar’ın, vakıf ruhunu gençlerin oluşturduğu projelerle gençlere anlatmaya çalıştığını ifade eden Benter, hayırseverlik ve dayanışmanın toplumda gelişmesi için Vakıflar bünyesinde gönüllü gençlerin oluşturduğu İyilik Gönüllüleri’nin, vakıf kültürünü öğrenerek hayır işleri yaptığı, sokak hayvanlarına sahip çıktığı ve bunun yanında sevimli dostlara dört mevsim su ve yiyeceğin sağlayan proje hayata geçirdiğini kaydetti.

İyilik Gönüllüsü gençlerin, Vakıflar’ın desteğiyle, engelli vatandaş ve ihtiyaçlı ailelere düzenli gıda ve benzeri yardımlarda bulunduğu, huzurevlerinde kalan yaşlı insanları ziyaret ettiği ve bunlarla vakıf ruhunu öğrendiğini dile getiren Benter, “Karşılık beklemeden iyilik yapmak tüm canlılar için geçerlidir. Vakıf Ruhu hayvanları da sevmek ve yardım etmektir. Kıbrıs Vakıflar İdaresi bünyesinde gönüllü gençlerden oluşan İyilik Gönüllüleri düzenli olarak hayvan barınaklarını da ziyaret ederek mama yardımında bulunuyor. Gençler, sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı artırıyor. Tarihteki ilginç vakıflara bakıldığında sokak hayvanlarının vakıflarla koruma altına alındığını görüyoruz. Vakıf eserlerinin ve vakıf kültürünün yaşatılması için uğraşan Vakıflar İdaresi, sokak hayvanlarına destek konusunda da üzerine düşen görevi yapıyor ” dedi.

yeniduzen.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları