Bu sevgi başka!..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 

HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU’NUN (HAYTAP) VAR OLMAK HAKTIR’ PROJESİ GİBİ HAYVAN DOSTLARIMIZLA İLGİLİ KAMPANYALAR, SOKAK HAYVANLARI HAKKINDA BİLİNÇ VE HABERDAR OLMA DÜZEYİMİZİ ARTIRIYOR. SANAT VE CEMİYET HAYATINDAN BİRÇOK İSİM DE HAYVAN SEVGİLERİYLE TANINIYOR. HEM KENDİ EVCİL HAYVANI OLAN HEM DE SOKAK HAYVANLARINA YARDIMCI OLAN ÜNLÜLERE EN YAKIN DOSTLARINI SORDUK İŞTE ÜNLÜLERİN EN YAKIN ARKADAŞLAR…

779661Siren Ertan Çarmıklı‘nın ‘Köpek sevgim babamdan geliyor’ Moda tasarımcısı Siren Ertan Çarmıklı’nın Golden Retriever cinsi bir köpeği var. Çarmıklı, hayvan sevgisiyle ilgili şunları söylüyor: “Av sporu babamın hobisi olduğundan, doğduğumdan itibaren evimizde hep bir av köpeğimiz oldu. Bu bana hayvan sevgisini aşıladı. Sonraki yıllarda benim de köpeklerim oldu, at bindim, su altında balıklarla yüzdüm… Halen de Golden Retriever cinsi bir erkek köpeğim var. İsmi Blue.
1338987261_HandeKazanova1Hande Kazanova Cinsi soke; yani sokak kedisi’ Astroloji uzmanı Hande Kazanova hayvansız bir dünya düşünemediğini söylüyor. Kazanova, kedi besliyor ve hayvanlar hakkında şunları söylüyor: “Kedimin adı Neptün. Üç yaşına mart ayında girdi. Yani Balık burcu.
Cinsi, soke; yani sokak kedisi. Ben kendimi bildim bileli evimizde hayvan besleriz. Annem kedilere, kuzulara, ördeklere düşkündü.
Bu sevgi erken yaşlarda bana da geçti. Şimdiye kadar üç kedi, bir köpek, papağan, ördek, Hint bülbülü, Japon balığı, piranha ve tavuk besledim. Hayvansız bir dünya düşünemiyorum.

fft2mm146441Hayal Taşpınar ‘Onlara zarar gelmesin’ Moda Deniz Kulübü Başkanı Teoman Taşpınar’ın eşi Hayal Taşpınar, daha doğduğunda evde kedileri varmış ve bu kediyle beraber büyümüş. O yüzden de hayvanlara olan sevgisi bambaşka. 25 yıldır hiçbir hayvan ayrımı yapmadan, onlara yardım eden, bakan, besleyen Hayal Taşpınar, bugüne kadar 100 ü aşkın sokak kedisini ve 40’a yakın sokak köpeğini ev sahibi yapmış. Şu anda Yalova’da bir köyde bulduğu, Köpük adını verdiği bir köpeği, 20 tane sokakta baktığı kedisi ve bir de 15 yaşında Bal isimli bir sokak köpeği var.
Hayal Taşpınar’ın hayvanlara olan sevgisi ve duyarlılığı o kadar yoğun ki, hiçbir canlıya zarar gelsin istemiyor.

00278017Gül Gölge Saygı Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Gül Gölge Saygının evinde üç evcil hayvan var. Saygı, çocuklarının da çok sevdiği hayvanlarını şu sözlerle anlatıyor: “Kendimi bildim bileli kedim, köpeğim, atım vardı zaten. Her zaman hayatımda oldular. Sadece sevmek yetmiyor onlara yardım etmek, iyi beslemek ve yetiştirmek de lazım. Çocukken hep veteriner olacağım derdim. Zaten o yaşlarda hayvanları çok sevdiğimden nasıl yardım edebilirim diye hep uğraşırdım. Şu an bizimle bütünleşmiş ailenin bir ferdi gibi olan Alman kurdumuz yedi yaşında.
Adı Pars. Yorkshire Terrier köpeğimiz sekiz yaşında, ismi Pierre. Skottish Fold kedimiz ise iki yaşında, adı da Dusty. Hepsini çok seviyoruz.”

imagesSedef Yılmabaşar ‘ilham perim kedilerim’ “Kedici Ressam’ olarak bilinen. Prof. Dr. Jale Yılmabaşar’ın kızı ressam Sedef Yılmabaşar da havyan sevgisi ile çok küçük yaşlarda tanışanlardan: “Kaç yaşındaydım hatırlamıyorum, ama herhalde çok küçüktüm ki bahçede sevmek için peşinden koşturduğum sokak kedileri bana dev gibi görünüyordu. Dokunulmaktan fazlaca hoşlanmayan iki dev gibi kediyle yan yana oturup onların güzelliklerini hayranlıkla izlediğimi hatırlıyorum. İlk hayvanım kedi, sonra bir kanarya, daha sonra muhabbet kuşları, cennet papağanları ve tavşanlarım oldu. Kendi evime çıktığımda ise yine bir kedi aldım.
Bir yıl sonra üç, sonra sekiz kedi… Sokakta ne kadar muhtaç kedi varsa hemen hemen hepsine baktım hatta arkadaşlarımı da kedi sahibi yaptım. Kedileri çok seviyorum, onların resimlerini yapıyorum; bu yüzden adım Kedici Ressama çıktı. Duyduğum hayranlık ve onların güzellikleriyle büyülendiğim için kedi resimleri yapmaya başladım.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 12 =

Yeniler

Köşe Yazıları