Buca’da can dostlara beş yıldızlı tesis

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Buca Belediyesi, can dostların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Özgür Hayvan Parkı’nı törenle açtı. Başkan Levent Piriştina “Türkiye’ye örnek olacak projeye imza attık” diye konuştu.

Buca Belediyesi bir ilke imza attı, can dostlara ve hayvanseverlere tedaviden eğlenceye, alışverişten serbest oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenen Özgür Hayvan Parkı’nı törenle açtı. Belediyenin son teknoloji ile donattığı tesis, aynı anda 60 köpek 135 kediye hizmet verebilecek. Açılışta konuşan İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, tüm canlılara saygıyla yaklaşan Buca Belediyesi’ne teşekkür etti, “Hayvan parkı, pet market, cafe ile bir konsept yaratılmış. Belki de Türkiye’de örneği yok. Umuyorum tüm belediyelere bu örnek olur” dedi.

Keyifli bir ortam

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, can dostlarının yemyeşil doğa içinde sahipleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri, büyük ve küçük ırklar için ayrı ayrı düzenlenen spor ve aktivite alanları ile dikkat çeken; pet kafe, pet market ve work shop üniteleriyle hayvan severlere keyifli bir ortam sunan Özgür Hayvan Parkı’nı Buca’ya kazandırmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi, “Türkiye’ye örnek olacak bir proje. İnsanlarla can dostlarımızı bir araya getirmek, can dostlarımızı yakışır bir ortamda ağırlamak için bu tesiste çok önemli işlere imza atacağız” diye konuştu. Başkan piriştina, Özgür Hayvan Parkı’nın yapımında ve projelendirilmesinde eşi Ahu Piriştina’nın yoğun mesai harcadığını kaydetti.

Geliri sokak hayvanlarına

Başkan Levent Piriştina, büyük küçük tüm hayvan ırklarına göre düzenlenen oyun alanlarıyla pet market ve pet kafeyi hayvan severlerle birlikte gezdi. Hayvan severlerin sadık dostları için oyuncaktan kıyafete kadar tüm alışverişlerini pet marketten yapabileceğini söyleyen Başkan Piriştina, pet markette satılan ürün gelirlerinin sokak hayvanlarına aktarılmak üzere Buca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde tığ ve şiş örücülüğü kursunda eğitim alan hayvansever kursiyerlerce hazırlandığını belirtti.

KAYNAK: Milliyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları