Bursa’da engelli hayvanlar için stant açıldı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bursa Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve UÜ Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte üniversitede açtığı stantta ‘Engelli sokak hayvanlarına kucak açın’ çağrısı yapıyor

543236-bursa-da-engelli-hayvanlar-icin-stant-acildi-553e3cbe42916

Nilüfer Belediyesi, üniversite öğrencileriyle birlikte farklı bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Uludağ Üniversitesi’nde stant açan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencileri ile birlikte  bir hafta boyunca engelli sokak hayvanlarının  sahiplendirilmesine yönelik bilgilendirme çalışması yapacak. Proje kapsamında ortopedik engelli, kaza sonucu sakatlanmış ya da ilgiye ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarının  yanı sıra en çok zararı insanlardan gören dezavantajlı hayvanların sahiplendirilmesi amaçlanıyor.
Engelli sokak hayvanlarının hayvanseverler tarafından sahiplenilmesi durumunda her türlü bakım ve masraflarının karşılanacağını belirten Nilüfer Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Mürsel Büyükçoban hayvanseverlerden destek istedi. Büyükçoban, sokak hayvanlarına en çok zararın insanlar tarafından verildiğinin altını çizerek  onlara yine  insanların sahip çıkmasını istedi. Dr. Büyükçoban, “Sokak hayvanları, evcil hayvanlar ve doğada yaşayan hayvanların dışında yer alan engelli hayvanlar konusunda da bir şeyler yaparak toplum içinde farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Gerek ortopedik engelli gerekse onun dışında trafik kazası gibi şartlardan dolayı özürlü kalmış hayvanlar bakıma muhtaç, sevgiye muhtaç, ilgiye muhtaç. Bunu öncelikle üniversitede öğrenci arkadaşlarımızla daha sonra da toplumla bilinçlendirme çalışmalarımızı paylaşarak daha fazla engelli hayvanımızı insanla ve sevgiyle buluşturmayı hedefliyoruz” diye kaydetti.
Mürsel Büyükçoban,  projeyi önererek hayata geçirilmesini sağlayan Uludağ Üniversitesi öğrencilerine ve Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubuna da teşekkür etti.
Uludağ Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi önünde açılan stant bir hafta boyunca açık kalacak ve öğrenciler engelli hayvanların sahiplendirilmesi konusunda bilgilendirilecek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + 16 =

Yeniler

Köşe Yazıları