Bursa’da kuşçular hanı yandı, 600 kuş telef oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Kuşçular Hanı’nda çıkan yangında, kafeslerde bulunan yüzlerce güvercin ve muhabbet kuşu telef oldu.

bursa-da-kuscular-hani-yandi-600-kus-telef-oldu-7502632Yenice Mahallesi Demircizade Sokak üzerinde bulunan Kuşçular Hanı’nda sabaha karşı 04.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, kümeslerin ahşap olması nedeniyle kısa sürede hanı sardı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Bu sırada gelen dükkan sahipleri kuşları kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının ardından havanın aydınlanmasıyla yangının bilançosu da ortaya çıktı.

Han içerisinde bulunan 5 dükkanın kullanılamaz hale geldiği yangında kafeslerde bulunan yaklaşık 600 güvercin ve muhabbet kuşunun telef olduğu anlaşıldı. Dükkanı yanan ve kuşları telef olan Melih Bekar, “İtfaiye ekiplerinden yangının elektrik kontağından çıktığını öğrendik. Benim yaklaşık 100’e yakın hayvanım vardı. 80 tanesi telef oldu. Yaklaşık 600 kadar kanatlı hayvan çıkan yangında telef oldu. Dükkanlarımızda kullanılamaz hale geldi. devletten destek bekliyoruz” dedi.

DHA

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − four =

Yeniler

Köşe Yazıları