Bursa’da Pet-Shop İşletmecilerine Sertifika Fırsatı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

‘5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nce ev ve süs hayvanı satan işletmelerin ruhsat alabilmeleri için eğitim sertifikası alma zorunluluğu bulunuyor. Sertifikası olmayan iş yerlerinin ise ruhsatları iptal ediliyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, muhtemel ruhsat iptalinin önüne geçebilmek için şehirdeki pet shop-sahipleri ve Bursalı yerel hayvan görevlilerine özel sertifika eğitimi düzenliyor.
Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce organize edilen eğitime; il sınırı içerisinde hayvanların bakımı, beslenmesi ve korunmasına gönül vermiş hayvanseverler de katılabilecek.
Eğitim sonunda alınacak belgeyle, yerel sınırlar içerisinde hayvan hakları konusundaki çalışmalarda tasarrufta bulunmak için yetki sahibi olunacak.
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde organize edilecek eğitim programına, yüksek katılım sağlanması bekleniyor. Eğitim programı sonrasında sertifika denetimlerinin başlatılacağına dikkat çeken yetkililer, pet-shop sahiplerini ve yeni iş yeri açmayı planlayan girişimcileri ‘açılacak kursa katılmaya’ davet etti. Eğitime katılmak isteyenler, 0224 716 11 66 numaralı telefon üzerinden Sibel Çimen ile iletişime geçebilecek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 16 =

Yeniler

Köşe Yazıları