Büyükşehir’den Hayvanları Koruma Eğitimi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

hyv krm grvlsiAntalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” ve ‘Ev ve Süs Hayvanı’ satışı yapacak kişilere yönelik eğitim seminerleri düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Şube Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün uzman personelleri eşliğinde ASAT Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerlere ilgi yoğun oldu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde hayvan severlere yönelik düzenlenen Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi seminerine 38 kişi katıldı. Seminerde, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi, Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi, Sahiplenilmesi ile İlgili Genel Bilgiler, Hasta Hayvanların Tanınması Hakkında Genel Bilgiler ve Hayvan Davranışı konuları aktarıldı.
Gönüllük esası
Eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan Yerel Hayvan Görevlileri, belediyeler ile işbirliği içerisinde sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunmasına yönelik ve sahipsiz hayvanlar yararına çalışmalar gerçekleştirecek. Ayrıca bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan sahipsiz hayvan bakımevlerine sevk edilmesine yardımcı olacaklar.
Ev ve süs hayvanı satışı
Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yapacak Kişilere yönelik eğitim seminerine ise 46 petshop sahibi katıldı. Seminerde, Av ve Yaban Hayvanı Satışı Ruhsatlandırması, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği, Kedi- Köpek Bakım ve Besleme, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışı, Akvaryum Düzenlemesi, Akvaryum Canlılarının Davranışı, Ekolojisi, Bakımı ve Beslenmesi hakkında eğitim verildi. İş yeri açacak olan vatandaşlar, belirtilen eğitim sonunda, satışa sunacakları pet hayvanlarının kalıcı evlerine ulaşana kadar, barındırıldığı ortam şartlarını, en uygun hale nasıl getirmeleri ve hayvanları satın alan kişilere hayvan bakımı konusunda nasıl bilgilendirmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × three =

Yeniler

Köşe Yazıları