Can dostlarımız için 15 temmuz terapisi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

can-dostlarimiz-icin-15-temmuz-terapisi-7663085Veteriner hekim Hidayet Ünal, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombalanan alanlarda bulunan hayvanların depresyona girdiklerine işaret ederek, “Bu etkiler hayvanlar üzerinde kalıcı yıkımlara sebep olmaktadır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş jetlerinin hareketliliğinden çok sayıda evcil hayvanın etkilendiği, bu nedenle veterinerlerden yardım talepleri geldiği, bazı hayvanların ise darbe girişiminden sonraki günlerde uçak ve helikopter seslerine tepki gösterdikleri belirtildi.

Cat Hospital Hayvan Hastanesi veteriner hekimi Hidayet Ünal, Amerika ve Avrupa’da hayvan hastanelerinde davranış bozukluklarını tedavi edecek psikolojik bölümlerin bulunduğunu, Türkiye’de de bu konuda ilk adımı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin attığını söyledi. Yeni kurulan bölümde davranış bozukluğu gösteren veya depresyona giren evcil hayvanlara psikolojik destek hizmeti verildiğini belirtti.

Ünal, şunları anlattı:
“Dünya üzerindeki canlıların, diğer canlı ve cansız ögeler ile etkileşim içinde olduğu ekosistemde en az bizler kadar etkilenen başka canlılar da var. Bunların başında kedi, köpek ve kuşlar geliyor. Hayvanların kulak yapısı bizden farklı olduğu için yüksek desibele sahip seslere farklı tepki gösterebiliyorlar.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + one =

Yeniler

Köşe Yazıları