Denizli Büyükşehir’den Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Tesis

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, kısa süre içerisinde misafirleri olacak sokak hayvanlarını ağırlamaya başlayacak. Türkiye’nin en büyüklerinden biri olduğu belirtilen tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi olacak.

Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırmak ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi tamamlandı. Tesis, Karakurt Mahallesi’nde 135 dönüm alana yapıldı. Merkezin, sokak hayvanlarına yönelik Türkiye’nin en büyük tesislerinden biri olduğu belirtildi. Merkezde sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve eğitim hizmetlerinin çok daha modern şartlarda yapılacağı kaydedildi. Kısırlaştırma binası, kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, ameliyathane, poliklinik, kedi evleri ve serbest gezi alanlarının bulunduğu kompleks, birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak. Yapımı tamamlanan merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması, hastalıkları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacak. Tesisi ziyaretler eden vatandaşlar için, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması amacıyla eğitim çalışmaları da düzenlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkanını sağlama adına başladıkları projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Her canlıya karşı sorumluluklarımız var. Burada sokak hayvanlarımızın bakımı, tedavisi ve her türlü tıbbi müdahalesi yapılacak. Onlar için çok daha güzel şartlarda yaşam alanları oluşturduk. Denizli’ye yakışır bir tesise daha kavuştuk” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları