Denizli’de ”Satın Almayın Sahiplenin” Kampanyası

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin, Satın Almayın Sahiplenin sloganıyla başlattığı kampanyayla bu yıl 550 sokak hayvanı sahiplendirilip sıcak bir yuvaya kavuştu.
Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için ‘Satın Almayın Sahiplenin’ sloganıyla kampanya başlattı. Kampanyayla bu yıl 550 sokak hayvanı kedi ve köpek sahiplendirilerek sıcak bir yuvaya kavuştu.

denizliDenizli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için oluşturduğu Beslenme Odağı’nda ise 400 sokak köpeğinin bakımı yapılıyor.

Sokak Hayvanları Kliniği’nde bu yıl 2 bin 134 hayvanın aşılandığını, 1998 hayvanın ise kısırlaştırma ve çeşitli yaralanmalar nedeniyle ameliyat edildiğini söyleyen AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sokak Hayvanları Kliniği’nin yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olarak gösterildiğini söyledi. Klinikte mesai saatleri sonrası icapcı veteriner hekimin görev yaptığını söyleyen Zolan, “Belediye olarak tüm canlılara, doğaya ve çevreye sahip çıkıyoruz. Sokak Hayvanları Kliniğimiz tüm sokak havyanlarının yanı sıra yaralanan hayvanlara da hizmet veriyor, sağlıklarına kavuşturuyor. Bu duyarlılık kapsamında Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni inşa edeceğiz. Denizli halkından sokak hayvanı satın almak yerine sahiplenmelerini istiyoruz” dedi.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 13 =

Yeniler

Köşe Yazıları