Dünya’nın ilk Otomatik Pati Temizleme Makinesi Türk Girişimci Kardeşlerden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Dünyanın ilk pati ve popo temizleme makinesini Yaprak ve Yağmur Sürmeli kardeşler geliştirdi. Ürün kedi ve köpeklerin patilerinin ve tuvalet sonrası popo temizliğinin yapılmasını sağlıyor. Sonradan üretilen benzer ürünler bile henüz Peggymatic seviyesine ulaşamıyor. Ürün kullanılan suyu, kirli su tankına depolayarak tekrar kullanılmasını engelliyor. Böylelikle minik dostunuzun ve sizin daha temiz bir yaşam alanına sahip olmanız kolaylaşıyor.

Yağmur ve Yaprak kardeşler henüz öğrencilik yıllarında ürün için araştırmalar yapıyor. Eksikliği fark ederek çalışmalara başlıyor ve sonucunda da pet sektörüne yeni ve teknolojik bir ürün kazandırıyorlar. Yaprak Sürmeli avukat, Yağmur Sürmeli ise şu an mimar. Detayları onlardan dinleyelim:

–    Fikriniz nasıl ortaya çıktı?

Logomuzda da resmi yer alan sevgili köpeğimiz Peggy bizim evde beslediğimiz canımızdı. Günde birden fazla dışarı çıkarttıktan sonra eve gelişlerde pati ve popo temizliği sorun oluyordu. Ne yaparsak yapalım yeterince temizlenmediğini görüyorduk. Ayrıca iki kardeş her gün defalarca pati ve popo temizlemekten sıkılıyorduk ve buna çözüm arayışındaydık. O dönemde yaşımız da küçük olduğu için babamıza aklımızdaki projeyi anlatıp, yardım istedik. Ziraat Mühendisi ve Zooteknist olan babamız da evcillerin sağlık koşullarını bilerek bize yol gösterdi. Bu bizi motive etti ve inandığımız iş fikrimizin ardından devam ederek süreci başlattık.

–    Ürünü geliştirme sürecinden biraz bahseder misiniz?

Önce noterden iş fikrimizi onaylatıp güvence altına aldık. Ardından patent araştırması için Türk Patent Enstitüsü’ne bir firma aracılığı ile başvuruda bulunduk. Patent süreci olumlu sonuçlanıp, benzerlik araştırmasında dünyada benzeri olmayan bir cihaz yapabileceğimizi öğrenince daha da heyecanlandık. Marka tescilinde köpeğimiz Peggy’nin adını kullandık. Tasarım tescili de yaptırarak üretim sürecinin başlamasına hazırlandık. Bu arada yurtdışı Patent başvuru ön araştırmaları için PCT’ye başvurduk ve oradan da olumlu rapor gelince, ticarileştirme kararını aldık.

–    Bu süreçte kimlerden destek aldınız?

Ürünü ticarileştirme sürecinde KOSGEB desteklerinden faydalandık. Bunun için önce eğitimlere katıldık ve şirket kuruluşumuzu yaptık. Tabi ki bunlar finans açısından yeterli değildi, o yüzden Kredi Garanti Fonu’ndan kefalet alarak banka kredisi kullandık. Babamız da süreçte bize çok destek oldu.

–    Ürün üretilmeye başlandıktan sonra talepler nasıl oldu, şu an talepler ne durumda?

Önce ürünün tasarımını yaparak prototipini hazırladık ve ar-ge çalışmaları yaptık. Bu süreci uzun tuttuk çünkü benzeri olmayan bir cihaz yaptığımız için müşteri deneyimleri almaya çok özen gösterdik.

Ardından kalıplarımızı yaptırarak deneme üretimine başladık. Bununla beraber web sitemizden ücret talep etmeden ön sipariş toplamaya başladık. Devamında da Arıkovanı platformu ile finansal fonlamaya katıldık ve kısa sürede büyük ilgi görerek fonlamayı başarı ile tamamladık.

Peggymatic ile bu süreçte birçok yurtiçi ve yurtdışı yarışmalara katılarak önemli ödüller aldık. Bu süreç bizi basına taşıdı ve basında haberlerimizin yer alması ile ilgi daha da yoğunlaştı.

Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı, Altın Madalya ile Kore Patent Ofisi Özel Ödülü ve Makedonya Patent Ofisi Özel ödülü aldık.

İngiliz Hükümetinin düzenlediği Great Startup yarışmasında, Teknolojik Genç Girişimcilik Dalında 2. olduk.

Boğaziçi Üniversitesi Enter Prize Girişimcilik Yarışmasında Finale kalarak ARÇELİK Özel Ödülü’nü aldık.

TÜBİTAK’ın düzenlediği Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda finale kaldık.

Bu arada yurtdışı patent sonuçlarımız da gelmeye başlamıştı. Önce Avrupa Birliği Patent Belgesi geldi ve bunun üzerine Avrupa ülkelerine tek tek başvuruları yaparak patent belgelerimizi aldık. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden patent belgemiz geldi. Son olarak da Japonya’dan patent belgemiz geldi.

Bilindiği üzere teknolojik ve yeni bir cihazla ABD, Japonya ve Avrupa Birliği’nden patent belgesi almak oldukça zordur, ama biz bunu Peggymatic ile başardık.

Bütün bu gelişmeler ürünümüzün talep ve satışlarında olumlu etkiler yarattı ancak en önemlisi, kullanıcı deneyimleri oldu. Kullanan evcil sahipleri memnuniyetlerini başkaları ile de paylaşarak taleplerin devamlılığını sağladı.

Şuanda oldukça yoğun olarak satışlarımız devam ediyor.

–    Satışlarınızı ve tanıtımlarınızı hangi kanallardan yapıyorsunuz?

Satışlarımızı e-ticaret sistemi olan web sitemizden yapıyoruz. Müşterilerimiz bu şekilde doğrudan bizden satın alabiliyor.

–    Evcil hayvan sahibi biri pet mağazasına girdiğinde ürününüzü bulabilir mi?

Şuanda sadece kendi sitemizden satıyoruz ama bizim asıl hedefimiz tüm pet mağazalarında ve veteriner kliniklerinde satılabilir olmasını sağlayabilmek. Bu konuda talepleri memnuniyetle değerlendiriyoruz. Ticari olarak beklentileri karşılayabilecek, sürdürülebilir ve katma değer yaratacak bir ürün olduğu için pet mağazalarından çok ilgi görüyor ürünümüz.

–    Ürünün çalışma mantığından biraz bahseder misiniz?

Peggymatic kirlenmiş patileri ve popo temizliğini yapan bir cihaz ve bunu en kolay, en iyi ve en konforlu şekilde yapması için özel tasarlandı. Su ile fırçalayarak temizlemenin üstünlüğünü bu cihazda kullandık.

Peggymatic ile pati temizleme işlevi;

Su ile Fırçalayarak Temizliğin Üstünlüğü, Şarjlı Pil ile Çalışması ve Hafif Oluşu, Kullanım ve Taşıma Kolaylığı, Dünyada Benzersiz Oluşunu Sağlamaktadır.

– Elektronik devre kontrollü switch sensörler cihazın içine temizlenmek için giren patiyi algılar,

– Cihazın içinde bulunan temiz su tankındaki su, tazyikli şekilde yukarıdan ve aşağıdan patinin altını ve bacağın bir kısmını yıkamaya başlar,

– Yatay ve dikeydeki her ırkın pati ölçüsünü karşılaması için farklı ölçülerde oluşturulan at kılı fırçalar, üzerinde bulunduğu hazne sayesinde dönmeye başlar,

– Otomatik olarak süresi sonunda önce su akışı kesilir, sonrasında da fırçalama dönüşü tamamlanır, bu sayede suyun fazlalığı sıyrılarak kurumaya yakın halde işlem tamamlanır.

Bu işlem sırayla diğer patiler için de kolayca uygulanır. Bu işlemler sırasında at kılı fırçalar patilere masaj etkisi yaparak rahatlama ve kolay alışmayı da sağlar.

Tuvalet sonrası popo temizleme işlevi;

Pati temizleme işlevinden bağımsız olarak, tuvalet aparatı sayesinde kuyruk sokumu cihaza hizalanıp, su valfi düğmesine parmakla basarak sadece alttan tazyikli su fışkırtılarak popo temizliği tamamlanır.

–    Ürünü hijyenik açıdan değerlendirmenizi istesem neler söylersiniz?

Dışarıda dolaşmaya ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çıkan kedi ve köpekler, eve girerken pati ve tuvalet temizliği mevcut yöntemlerle (ıslak mendil ve su) problem olmaya devam etmektedir. Hatta çoğu üreticisi belli olmayan markasız ve/veya üzerinde formülü yazmayan ıslak mendilin, yüksek kimyasal temizleme malzemesi içermesi, temizlik sonrası yalanarak vücuda geçen birikmiş temizleyici kimyasalların, alerjik reaksiyon hatta zehir etkisi yaratmasına bile neden olabildiği birçok bilimsel yayında anlatılmıştır.

Su ile fırçalayarak temizlemenin kolay, pratik ve tam temizlik sağlayıcı işlevsel yönü bizim cihazımız ile ortaya çıkmaktadır.

Kedi ve köpekler eve girdikten sonra kontrolsüz şekilde evde dolaşmakta, koltuk, yatak, yastık, halı gibi insanların yaşam alanlarında yatabilmektedir. Su ile fırçalayarak temizlemede kedi ve köpeklerin patileri ve popo bölgelerinin temizlemesinin yanında esas fayda, İNSANLARIN YAŞAM ALANLARININ TEMİZ KALMASI ile sağlanmaktadır.

–    Pet sektöründe yeni çalışmalarınız olacak mı, sizi farklı ürünlerle de piyasada görebilecek miyiz?

Pet sektöründeki en büyük eksiklik yenilikçi teknolojik cihaz olmaması idi ve biz bunu yaparak başardık. Dünyada pet sektöründe böyle bir cihazı ülkemizde yapmış olmamız çok ses getirdi ve daha da fazla ürünler yapabilmemiz için bize sorumluluk yükledi. Bizim işimiz yenilikçi cihazlarla problemlere çözüm getirebilmek ve bu konuda çalışmalara devam ediyoruz.

–    Piyasada sonradan üretilen benzer ürünlerden farkı nedir?

Piyasada bizim ürünümüze benzeyen bazı aparatlar bulunmakta ancak hiçbiri cihaz özelliği taşımamaktadır. Dünyadaki ilk ve tek pati yıkama cihazı Peggymatic’dir. Cihazımızın diğer aparat ve kovalardan çok bariz ayırt edici üstünlükleri bulunmaktadır. Bizce her biri çok önemli olan üstünlükleri içerisinde en önemlisi Peggymatic ile pati yıkarken kesinlikle bir önceki yıkanan patinin kirli suyu ile yeni yıkanacak patiye temas olmamasıdır. Yani kirli su daima haznenin alt tarafında yıkamaya karışmadan kalır. Aparat ve kovalarda aynı suyla tüm patiler yıkanmaya çalışılır ve bu da temizlik ve hijyen açısından olumsuz bir durum yaratır.

Ayrıca, Peggymatic içerisindeki farklı boylardaki at kılı fırçaları ile bir ömür boyu evinizde her ırk ve cinste evcilinize tek tek ya da birlikte kullanabileceğiniz,  2 yıl garantili ve tamamen demirbaş bir ev elektroniğidir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları