Edhayko Başkanı: Hayvanlara Zarar Verenlere Hapis Cezası Verilmeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, bir inşaat şantiyesinde bulunan bekçi köpeğin pompalı tüfekle vahşice tepki gösterdi.Edhayko Başkanı: Hayvanlara Zarar Verenlere Hapis Cezası Verilmeli

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, bir inşaat şantiyesinde bulunan bekçi köpeğin pompalı tüfekle vahşice öldürülmesine tepki gösterdi.
Edirne-Lalapaşa karayolunun Kıyık Kavşağı yakınlarında bulunan bir inşaatın bekçi köpeği kimliği belirlenemeyen bir kişinin pompalı tüfekli saldırısı sonucu öldü. Olay inşaatın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Sosyal medya ve basında geniş yer bulan olaya her kesimden tepkiler yağdı.

Bir tepki Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender’den geldi. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Kalender, bu katil ve cani insanların maalesef Edirne’de aralarında dolaştığını söyledi. “Biz bunu kınıyoruz. Bu durumdan dolayı çok üzgünüz. Bunu bir hayvana yapan çok rahat bir insana da yapar.” diyen Kalender, “Bunu sürekli gündeme getiriyoruz. Maalesef Hayvanları Koruma Kanunu, hayvana eziyeti önleyecek düzeyde değil.” dedi.

Sokak hayvanlarına zarar verenlere kesinlikle hapis cezası verilmesi gerektiğini vurgulayan Nurhan Kalender şunları söyledi: “Yani bunların bir adım ötesi çocuk, yaşlı ya da diğer insanlara zarar verebilecek kapasitede bu insanlar. Katil cani, toplumda huzursuzluğa ve karmaşaya sebep olabilecek insanlar. Bunlar gerekli cezayı almadığı sürece de biz ne yaparsak yapalım en fazla bu insanlar bin TL para cezası verdirebiliriz. Bu da hiçbir şekilde engel olmuyor. Hapis cezası olsa tabii ki, durum daha farklı olacak.

GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ

Yaşanan üzücü hadisenin takipçisi olacaklarını anlatan EDHAYKO Başkanı, bu kapsamda işyeri sahibi, çalışanları ve avukatıyla görüşme yaptıklarını belirtti. İşyeri sahibinin olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Kalender, “Fakat sadece mala zarar vermeden bulundular. Bu yeterli değil, çünkü burada motosikletin plakası yok. Motosikleti kullanan bir çocuk ve gelip orada pompalı tüfekle ateş ediyor. Bu kesinlikle yasak. Hem ateşli silah kullanma var, hem sürücü hatası var. Emniyetten çok rica ediyoruz. Bu şahısların bir an önce yakalanmalarını diliyoruz. Yakalanacaklarını umut ediyoruz. Biz de araştırıyoruz. Kim olduklarına dair bir takım bilgiler geliyor. Edirne küçük yer. Bu tür olayların yaşanmaması için kesinlikle emniyetimize büyük bir iş düşüyor. Emniyetten duyarlılık bekliyoruz. Sayın valimizden duyarlılık bekliyoruz bu konuda.” diye konuştu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × four =

Yeniler

Köşe Yazıları