‘En güzel kedi’ festivali

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

-en-guzel-kedi-festivali-7605475Ankara’da Pursaklar Belediyesi tarafından, hem Ankara kedisini dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla “Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali” düzenlendi.

Festivale çok sayıda vatandaş kedileriyle katıldı.  Yarışma sonunda Derya Baykal’ın kedisi Pamuk birinci, Ayşe Korkmaz’ın kedisi Adva ve Bebekleri ikinci ve İrem Haytal’ın kedisi ICE-Ays ise üçüncü oldu.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “2012'den bu yana yapılan yarışma, bu sene uluslararası düzeye getirildi. Bu etkinlikle Ankara kedisine sahip çıkıyoruz ve hayvanseverlere destek veriyoruz” dedi.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “2012’den bu yana yapılan yarışma, bu sene uluslararası düzeye getirildi. Bu etkinlikle Ankara kedisine sahip çıkıyoruz ve hayvanseverlere destek veriyoruz” dedi.

ANKARA (AA)- Pursaklar Belediyesi tarafından, hem Ankara kedisini dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla “Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali” düzenlendi.

Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Azerbaycan Halk danslarının gösterileriyle başladı. Programda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 2012’den bu yana yapılan yarışmanın bu yıl uluslararası düzeye getirildiğini söyledi. Çetin, Ankara kedisine sahip çıkarak hayvanseverlere verdikleri değeri ortaya koyduklarını belirtti.

Bu yıl 120’nin üzerinde kedi sahibinin başvuru yaptığı yarışmada, 50’ye yakın kedi yarıştı. Rusya, Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelerden gelen kediler, podyumda jüriye kendilerini beğendirmeye çalıştı.

Jüri üyeleri kedilerin tüyüne, kuyruk yapısına, davranış biçimlerine dikkat ederek değerlendirme yaptı.

Yarışma sonunda Derya Baykal’a ait “Pamuk” birinci, Ayşe Korkmaz’a ait “Adva” ile yavruları ikinci ve İrem Haytal’a ait “Ice” isimli kedi üçüncü oldu. Dereceye girenlere para ve mama ödülü verildi.

Birinci kedi “Pamuk”un sahibi Derya Baykal, AA muhabirine, kedisinin yarışmada birinci olmasının sürpriz olduğunu ifade ederek, festivalin hayvanseverleri motive ettiğini vurguladı. Baykal “Rabbim hepimizi farklı yaratmış. Bizlere de yarattığı canlılara şefkat göstermemiz için belli vesileler göstermiş. Bence herkes bir kedi beslemeli ya da en azından bir hayvan beslemeli çünkü insanlara özellikle çocuklara aile içerisinde sorumluluk duygusunu aşılıyor, şefkatini geliştiriyor. Hepsinin ayrı karakter olduğunu görüyoruz. Ailenin bir parçası haline geliyor adeta ben çocukluğumdan beri besliyorum herkese tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

– “Amaç Ankara kedisini dünyaya tanıtmak”

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara’nın kültürel değeri olan Ankara kedisini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “Biz bunu elimizden geldiği kadar dört yıldır yerine getirdiğimiz kanaatindeyim ama Bu yıl uluslararası hale getirmemizin temel esprisi şuydu; Çevre ülkelerden de katılım oldu, onlar da güzel buldular bu festivali. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu güzellik katlanarak devam eder. İnsan sevgisi tabii ki en önemlisidir fakat bunun yanında hayvanlara da sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali”nde, fotoğraf ve yemek yarışmaları da düzenlendi. Fotoğraf dalında Hatice Şener birinci, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Mustafa Kamacı ikinci oldu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları