Engelli Kedi Bakım Evininin Zemininden Kedi Leşleri Çıktı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İZMİR’de, engelli kedi bakım yeri olarak kullanılan ev, buraya bıraktıkları kedilerini almaya giden havanseverleri isyan ettirdi. Çöp ve hurdaların arasında kalıp hayatını kaybeden engelli kedileri gömüldükleri yerlerden çıkartan hayvanseverler, barınma evinin sahibi Tahsin Ender Adadan’ı, yurt dışından da yardım topladığı halde hayvanları burada ölüme terk etmekle suçladı. İzmir Valiliği hayvan koruma görevlisi Sibel Altun; polise, belediyeye ve İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvurup şikayetçi olurken, “Bu manzarada canlı yaşaması imkansız. Bizleri kandırıp burada hayvanlarımıza baktığını söylüyor meğer öldürüp gömüyormuş” dedi.

Kentteki hayvanseverlerden ve aynı zamanda İzmir Valiliği Hayvan koruma görevlisi de olan Sibel Altun, kör ve bir ayağı sakat olan iki kedisini almak için bir süre önce bağlantı kurduğu, engelli kedi bakım evinin sahibi Tahsin Ender Adadan’ın, Bayraklı İlçesi Soğukkuyu semtindeki yerine gitti. Burada kimsenin olmadığı sırada yanındakilerle içeriye giren Sibel Altun, karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı. Hayvanseverlerle, barınakta arama yapan Sibel Altun, burada bulunduğu söylenen 30 kediden sadece beşini bulabildi. Bu arada önemli bir bölümünde moloz ve çöp yığınları bulunan barınaktaki aramaları sırasında, toprağa gömülmüş kedi leşleri bulundu. Yine bazı kedi kafeslerinin içerisinde de ölmüş fareler ile kuşların olduğu gözlendi.

BELEDİYE EKİPLERİNDEN YARDIM İSTENDİ

Karşılaştıkları manzara karşısında büyük şok yaşayan Sibel Altun, polisin yanı sıra Bayraklı Belediyesi ile İzmir Valiliği Dernekler Masası’na da başvuruda bulundu. Belediye ve polis ekipleri de, eve giderek incelemelerde bulundu. Hayvan dostlarıyla birlikte gözyaşlarını tutamayan ve savcılığa da suç duyurusunda bulunacağını belirten Sibel Altun, “Ben buraya özürlü hayvanlarımı bırakmıştım. Onları almak istediğimi söylediğimde barınak sahibi bana bahaneler uydurmaya başladı. Ben de dayanamayıp geldiğim zaman bu manzarayı gördüm. Burayı barınma evi değil ölüm evi gibi olmuş. Burada canlılar nasıl yaşar ? Nitekim de hepsi ölmüşler ya da kaçmışlar. Gerekli tüm girişimlerde bulundum. Çünkü buradaki foseptik çukurunda da kedi olduğuna inanıyorum” dedi.

BARINAK SAHİBİ DE TEPKİLİ

Bu arada kendisine yöneltilen suçlamalara tepki gösteren barınak sahibi Tahsin Ender Adadan, Almanya’dan sadece mama yardımı aldığını söyledi. Adadan, “Ne yapacaktım ölen kediyi, evime mi götüreyim. Ya da çöpe mi atayım ? Elbette oraya gömdüm. O ev kullanılmıyor ki. Benim 25 noktam var, her gün gezip kedilerimi beslerim. Burası da sabit bir yer. Bana kedileri bırakıyorlar sonra gelip almıyorlar. Arayan soran olmuyor. Kediler de cam kırıldığı için oradan çıkıp kaçmışlar. Aradım ama bulamadım. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Benim evime izinsiz girmişler” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + fourteen =

Yeniler

Köşe Yazıları