Evcil dostlarınızla takılacağınız kafe

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

evcil-dostlarinizla-takilacaginiz-kafe-7103672Nişantaşı’ndaki Lucky and Friends hem evcil hayvanlarınız için ürünler satın alabileceğiniz hem de oturup çay-kahve içebileceğiniz, tatlı yiyebileceğiniz bir petshop ve kafe.

Bir mekan düşünün; siz çayınızı, kahvenizi yudumlar, bir şeyler atıştırırken evcil hayvanınız da kendine özel kaplarından mamasını yiyor, suyunu içiyor. Ya da siz hem kendinize hem evcil hayvanınıza kıyafet bakarken o da kendi arkadaşlarıyla koşturuyor veya özel yastıkların üzerine uzanıp dinleniyor. Nişantaşı’nda açılan Lucky and Friends işte böyle bir yer.

Aynı zamanda bir marka olan Lucky and Friends’in sahibi bir marka stratejisti: Duygu Çay. Ama hem markanın hem de mekanın esas önceliği evcil hayvanlar olduğu için aslında sahibine çok sevimli bir golden retriver olan Lucky de diyebiliriz.

Duygu hanım, Lucky hayatına girdikten sonra “Niye güzel ürünler bulamıyorum? Niye biz evcil hayvan sahiplerine özgü de bir şey yok? Ben ona çanta aldığımda niye yanında tasması yok?” gibi nedenleri sorgularken “Bir marka yaratmalıyım, adı Lucky And Friends olmalı, Lucky ve arkadaşlarının hikayesini anlatmalı” demiş. Şu an İngiltere’ye ihracat yapan, yakında Almanya fuarına katılacak, Tokyo ve Amerikapazarını hedefleyen bir marka haline gelen Lucky And Friends’in yaratım süreci işte böyle başlamış.

“Tasma hakimiyet kurma değil, bir dostluk bağı”

Sonraki aşama ise mekan fikri. Bu sefer de başka sorular akla düşmüş: “Hayvan dostu mekanlar var ama hayvan odaklı bir mekan niye yok? Niye onlarla birlikte özgürce bir mekana gidip oturamıyoruz, bir kafede rahat edemiyoruz?” Bu soruların yanı sıra Duygu hanım insanların petlerine ne yedireceklerini, ne giydireceklerini bilmediğini de gözlemleyince hem rahatça oturabilecekleri hem de veteriner hekimlerle bir araya gelebilecekleri ya da doğum günü gibi organizasyonlar yapabilecekleri bir mekan olarak burayı açmış. Mekanın dekorasyonu mimar Burç Hatunoğlu’na ait. Dükkanda sizi güler yüzüyle karşılayan ise Duygu hanımın elim kolum dediği yardımcısı İpek Penbegül.

Dükkanda tasmalar, pet çantalar, şampuanlar, parfümler, kıyafetler, yataklar, ödül mamaları ve kurabiyeler, kedi-köpek bakımıyla ilgili kitaplar var. Bunların yanı sıra evcil hayvan sahipleri için de tişörtler, bez çantalar, hatta tasmalarla kombinleyebileceğiniz arkadaşlık bileklikleri var. Bu sahip ile evcil hayvanı kombinleme durumuna Duygu hanım çok önem veriyor. Zaten tasmanın da bir hakimiyet kurma değil, bir dostluk bağı olduğunu, onu korumak amacını taşıdığını düşünüyor. O yüzden arkadaşlık bilekliklerini evcil dostunun hediyesi olarak veriyor.

Kahvaltı da verecekler

Dükkandaki evcil hayvanlarla ilgili tüm ürünler PETA onaylı. Fiyatlara gelirsek, tasmalar 50 ile 89 lira arasında değişiyor, pet çantalar 149, parfüm 40, şampuan 50 lira. Ayrıca müşterilerin cari kayıtlarını da oluşturuyorlar çünkü indirim günleri yapma ya da doğum günlerinde sürpriz hediyeler gönderme gibi planları var.

Kafe kısmında Federal Coffee Company’nin kahvelerini ya da Tirebolu 42 çayını içebilir; sandviç, bella vista, brownie, kurabiye, cheesecake gibi el yapımı ürünler yiyebilirsiniz. Yakın bir zamanda kahvaltı da vermeyi planlıyorlar. İki kişi bir tatlı yiyip, bir kahve içip ortalama 20-23 liraya kalkabilirsiniz.

Mucize köpek Lucky

Bu petshop&kafenin bir de sloganı var: “Sevgi Yaşatır”. Sebebi de Lucky’nin mucize köpek olması. Akciğer zarı kanserine yakalanan, birçok hekimin ötenazi yapılmasını söylediği ama bir göğüs tüpü ve sevgiyle hayata tutunan bir köpek Lucky. Dükkanda kumbaralar da var, geliri de İstanbul Veterinerlik Fakültesi’ne bağış olarak gidiyor.

Elif İpek Türer – Milliyet

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − four =

Yeniler

Köşe Yazıları