Evcil hayvan sahiplerine uyarı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, “Köpeklerini gezdiren ve onların doğal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan hayvan sahiplerinin daha titiz olmalarını istiyoruz.
Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, “Köpeklerini gezdiren ve onların doğal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan hayvan sahiplerinin daha titiz olmalarını istiyoruz” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi belediye ekipleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, evcil hayvan sahipleri için ortak yaşam alanı olan parklara vatandaşların ve hayvanların sağlığının korunması açısından ilçede uyarı levhaları astı.

“HAYVAN SEVGİNİZ YEŞİL ALANA ENGEL OLMAMALI”

Ortak yaşam alanlarının daha özenli ve titiz kullanılması gerektiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, “Köpeklerini gezdiren ve onların doğal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olan hayvan sahiplerinin daha titiz olmalarını istiyoruz. Çevreye ve insanlara zarar gelmemesi için parklara uyarı levhaları astık. Hayvan sevginiz başkalarının yeşil alan sevgisine engel olmamalı.” dedi.

Parklara asılan uyarı levhalarında ise şu maddeler yer alıyor: Köpeğinizi tasmasız veya zincirsiz gezdirmeyiniz.Dışkısını poşetle alıp çöpe atınız.Evcil hayvanınızın sağlık karnesini yanında bulundurunuz ve belediyeye kaydını yaptırınız.

Evcil hayvan sahiplerinin veteriner hekimlerden aldıkları sağlık karnelerinin büyük önem teşkil ettiğini belirten Büyükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Jale Bektaş, hem insan hem de hayvan sağlığı açısından evcil hayvanların aşılarının zamanında ve düzenli olarak yaptırılması gerektiğini belirtti.
İSTANBUL(DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + 13 =

Yeniler

Köşe Yazıları