Evcil hayvan satanlar denetlensin…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp


ADANA’daki durumu biliyorum, diğer illerde de farklı olacağını sanmıyorum. Evcil hayvan satan dükkanlardan, kimilerinin ‘Pet Shop’ dediği yerlerden bahsediyorum. Bu işyerlerini kim denetliyor merak ediyorum. Benim gördüğüm evcil hayvan satış yerlerinin hep si de, hayvanların tıkış tıkış doldurulduğu, küçücük kafeslere hapsedildiği yerler.
Bu hayvanların çoğu daha çok küçük.
Bakıma, ilgiye ve sevgiye en çok gereksinim duydukları yaştalar. Çoğu dükkanın içinde  pis pis kokuyor. Pek çoğu da dükkanını yıkadığında pislikleri kaldırımlara süpürüyor.
Mekan olarak uygun olmayan şartlarda tutulan bu hayvanların yiyecek içecek ihtiyacığını  SÖYLEYECEK SÖZÜM VAR Evcil hayvan satanlar denetlensin ihtiyaçlarını ne derece karşılandığı, aşılarının tam yapılıp yapılmadığı, hasta olanların gerekli tedaviyi görüp görmedikleri hep soru işareti. Facebook’tan bir arkadaşım sıksık, ‘Hayvanlar dünyanın en güzel insanlarıdır’ der. Belki kimilerine ‘aşırı’ gelebilecek bir cümle bu, ama ister yetiştiriliş tarzınız ve yapınız, ister vicdanınız, ister inancınızdan dolayı olsun, hayvanlara da her canlıya gösterilmesi gereken merhameti, evet, belki de sadece en azından merhameti göstermek hepimizin borcudur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + eleven =

Yeniler

Köşe Yazıları