Evcil hayvan satıcıları eğitimden geçti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

evcil hayvan satıcıları

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ev ve süs hayvanı satan kişilere eğitim semineri verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitim seminerleri düzenlemeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ev ve süs hayvanı satan kişilere eğitim semineri verildi. Seminerde katılımcılara 5199 sayılı Hayvanları koruma kanunun uygulama yönetmeliği gereğince uyulması gereken yönetmelikler hakkında bilgiler aktarıldı. Seminerin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Uluslararası yönetmelikler anlatıldı

Verilen eğitimle ilgili açıklama yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, “5199 sayılı hayvanları koruma kanunu uygulama yönetmeliği gereğince; ev ve süs hayvanı satışı yapan kişilere, ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, CİTES sözleşmesi, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve yönetmeliği hakkında bilgiler verildi. Ayrıca iş yerlerinin açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışları, hayvan bakımı ve beslenmesi konularında bilgilerin verildiği eğitim programı düzenledik” diye konuştu.

Hayvan sağlığını gözeterek satış yapacaklar

Aykurt, “Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler tarafından ev ve süs hayvanı satışı yapan kişilere yönelik verilen eğitim programına katılanlara katılım belgesi verdik. Böylece söz konusu eğitim sertifikasını alan kişilerin işyerlerinde eğitim programında kazandıkları bilgiler doğrultusunda insan ve hayvan sağlığı açısından daha bilinçli olarak ev ve süs hayvanı satışı yapacaklar” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları