Evcil Hayvanlara ‘Bakıcı Bulma’ Sitesi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Girişimci hayvanseverlerin geliştirdiği ‘bendekalsin.com’ internet sitesi, evcil hayvan sahipleriyle profesyonel ve amatör bakıcıları bir araya getirerek zaman tasarrufu sağlıyor.

Yemeksepeti.com’un 589 milyon dolara satışıyla beraber girişimcilerin hayallerini süsleyen yeni internet yatırım ve fikirleri ortaya çıkıyor. Türkiye’de hizmet sektöründe zaman ve emek tasarrufunu önceleyen internet temelli mobil çözümler öne çıkarken, evcil hayvan (pet) bakıcılığına ilişkin geliştirilen bendekalsin.com internet sitesi dikkati çekti.

bendekalsin.com kurucusu Mehmet Abdüsselam, kendisinin de bir hayvansever olduğunu, tatile giderken evcil hayvanını bırakacak kimse bulamamanın sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. Abdüsselam 3 arkadaşıyla beraber geliştirdiği fikri şöyle anlattı:

“Pet sektöründeki artan büyüme evcil hayvanlara bakımı da gündeme getirdi. Evcil hayvan sahiplerinin bu ihtiyacını esnek bir şekilde gidermek ve onları memnun edecek bir sistem geliştirmek gerekirdi. İlk aşamada kendi ihtiyacımızdan ortaya çıkmış bir fikirdir. Sahip olduğumuz evcil hayvanları iş seyahatinde veya tatillerde, onları gideceğimiz yere götürmenin zor olduğu zamanlarda birilerine bırakmamız gerekiyordu. Kısa, bazen üzün sürekli bir bakıcıya ihtiyaç duyuyordu.

850 milyon dolarlık sektör

Sadece Türkiye’de her yıl en az yüzde 10 büyüyen ve 850 milyon dolar büyüklüğe ulaşan bir sektörden söz ediyoruz. Yani yüz binlerce kişiyi ilgilendiren dev bir sorun bu… Sorunu evcil hayvan sahipleriyle paylaştığımızda onlar da aynı sorunlarla karşılaştıklarını hatta evinde bitki ve çiçek büyütenlerin de aynı sorundan şikayetçi olduklarını gördük. Böylece bu fikri uygulamaya ve büyüyen pet sektörüne hizmet etmeye karar verdik.”

“Üniversite öğrencisi sevdiği bu işi bir süre yaparak cep harçlığı elde edebilir”

Bakıcı hizmetindeki sorunları gidermeyi hedeflediklerini anlatan Abdüsselam, profesyonel ve amatör hizmetin ayrımını yaparak seçimi sitenin üyelerine bıraktıklarını söyledi. İstenen bakıcı için saatlik, günlük, haftalık ve aylık gibi esnek bakım zamanları sunduklarını aktaran Abdüsselam, internet sitesinin pratik çözümler sağladığını kaydetti.

Üniversite öğrencisine cep harçlığı

Abdüsselam, mobil sürümü sanal market Google Play’de bulunan sitenin hizmet verdiği iller hakkında şu bilgileri verdi:

“Sitemiz ilk etapta İstanbul, İzmir, Manisa, Eskişehir, Tekirdağ, Aksaray, Adana, Samsun, Denizli, Gaziantep, Balıkesir, Bartın, Kocaeli, Antalya, Mardin, Kütahya, Bursa, Mersin, Ankara, Aydın, Uşak, Amasya, Muğla, Konya, Zonguldak, Karaman, Karamanmaraş ve Hatay’da üye kabul edecek. Zamanla hayvansever kitlelerin oluşturduğumuz ekosisteme katılmasıyla illerin sayısının artmasını bekliyoruz. Bu öyle sevimli bir iş ki, iş adamı da, memur da, esnaf da hayvanları sever ve onları dost edinir. Ancak tatil ve benzeri ayrılık dönemlerinde birilerinden iyilik isteriz. Bazen kimseyi bulamayıp programlarımızı iptal ederiz. Halbuki hayvanları gerçekten seven ve bu konuda tecrübeli bir üniversite öğrencisi sevdiği bu işi bir süre yaparak cep harçlığı elde edebilir.”

Çiçek bakıcıları da hizmet verecek

Her ile ait birden fazla bakıcı bulunduğunu anımsatan Abdüsselam, “Bakıcı arayan hayvansever evcil hayvan sahibi bütün bakıcıları tek tek inceleyerek istediğine teklif yapabiliyor veya birden fazla bakıcıya da teklif sunabiliyor. Bakıcılarımız üye olurken bakıcılığı saatlik, günlük, haftalık veya aylık olarak yapıp yapamayacaklarını detaylı olarak seçiyor. Böylece zaman kaybını sıfıra indirmeye gayret ediyoruz. Evcil hayvan sahipleri dilerlerse farklı zaman dilimleri için de hayvanlarını bakıcıya bırakabiliyorlar” bilgilerini verdi.

Evcil hayvan güvenliği için bütün üyelerine QRPet hizmet verdiklerini belirten Abdüsselam, “QRPet ile hayvanınız kaybolduğunda onu bulanların sizlerle iletişimini sağlıyoruz ve kaybolmaya karşı önlem alıyoruz” bilgisini verdi.

Sitede hayvan bakımının yanında bitki bakımı için de organizasyon hizmeti verildiğini anlatan Abdüsselam, tüm hayvanseverleri ve saksılı çiçek tutkunlarını internet sitelerine üye olmaya çağırdı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + fourteen =

Yeniler

Köşe Yazıları