Evcil ve Sokak Hayvanlarına Ücretsiz ‘Örnek Hizmet’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mamak Belediyesi, evcil ve sahipsiz hayvanlara yönelik ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenleyerek, 2016 yılı içerisinde 2 bin 97 hayvanı aşıladı. 

 Mamak Belediyesi yıl boyunca 135 köpeği sahiplendirirken, sağlık sorunu bulunan bin 677 hayvan tedavi edilerek bölgeden toplanan 2 bin 20 hayvan da kısırlaştırıldı.

mamakMamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hizmetleri, Mamak’ta bulunan evcil hayvanlara, ücretsiz muayene ve tedavi gerçekleştiriyor. Evcil hayvanların karma ve kuduz aşılarının yanı sıra, antiparaziter ilaç uygulamalarını da yapıyor. Kurban Pazarlarında, kurbanlıkları da denetleyen veterinerlik, yeni açılan kasap, tavuk ve balık reyonu olan işyerlerinin de, iş yeri uygunluk durumlarını denetliyor.

Sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, yani aşılama, küpeleme ve antiparaziter ilaç uygulamasını gerçekleştiren Sokak Hayvanları Merkezi de büyük beğeni topluyor. 250 hayvan kapasiteli barınakta şu ana kadar 3 bine yakın hayvan rehabilite edilerek, alındığı ortama bırakıldı.
Poliklinikte, her yıl bin tane sahipli hayvanın muayenesi gerçekleşiyor.5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanması, antiparaziter ilaç uygulanımı ve küpeleme yöntemiyle işaretlenmesi, yerel yönetimlerin sorumluluğuna bırakıldı. Mamak Belediyesi de, bu kanun gereği sokak hayvanlarına rehabilitasyon işlemleri gerçekleştirerek, evcil ve sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanmasından tutun da, antiparaziter ilaçlanması ve küpeleme yöntemiyle işaretlenmesini gerçekleştiriyor. Rehabilitasyonu gerçekleştirilen hayvanlar, alındığı ortama geri bırakılıyor.4,5 yıldır Mamak Saime Kadın Öğretmenler Parkı içinde hizmet veren veterinerlik, muayene ve tedavi hizmetini ücretsiz gerçekleştirerek, zaman zaman mahallelerde de kuduz aşı kampanyaları düzenliyor
Kurban Bayramlarında vatandaşlara faydalı olabilmek adına da, her yıl Mamak Belediyesince Kurban Pazar alanlarında kurbanlıkların hem muayeneleri hem de gebelik testleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca, yeni açılan iş yerlerinin balık, kasap ve tavuk reyonları var ise, buraların da veterinerlik hizmetlerince iş yeri uygunluk durumu denetleniyor.

MEMNUNİYET ANKETİ
Poliklinikte uygulanan hizmetlerden memnun musunuz?Uygulanmasını istediğiniz hizmetler nelerdir? gibi soruların bulunduğu anketler, vatandaşlara zaman zaman sorularak onların, poliklinik hizmetlerinden ne derece memnun oldukları ölçülüyor. Veterinerlik hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 368 18 12 numaralı telefonu, sokak hayvanlarına dair şikâyetlerini de 597 52 74 numaralı telefonu arayarak iletebiliyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + two =

Yeniler

Köşe Yazıları