Evde Beslenilebilecek Kedi Türleri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kediler çok sevimli olmalarıyla birlikte evde beslenmeleri kolay olan hayvanlar arasında yer alırlar. Bazı kediler ırkından kaynaklı olarak evde beslenmeye çok daha uygundur.

İnsanlar nasıl farklı karakterlere sahipse, kedilerde farklı karakterlere sahiptirler. Karakterlerini belirleyen en önemli faktör ise ırktır. Örneğin bazı kedi türleri çocuklar ile iyi anlaşamayabilir. Bu yüzde evde beslenebilecek kedi türleri arıyorsanız aşağıda yer alan 3 kedi türünü detaylı bir şekilde incelemenizde yarar var. Kediler, köpekler ve hatta diğer hayvanlar hakkında daha çok bilgi edinmek adına enpati.net web adresimizi ziyaret edebilirsiniz. İşte evde beslenebilecek 3 kedi türü;
1-British Shorthair

British shorthair cinsinin en büyük özelliği yüzlerinin ve yanaklarının yuvarlak olmasıdır. Oynak, şefkatli bir kedi olan British Shorthair,sadık ve bekar insanlar için iyi bir arkadaştır.Çok şefkatlidirler, sahip oldukları insanlara oldukça bağlı hale gelirler.Yaşlarına bakılmaksızın hanenin bütün insan üyeleri ile iyi geçinir. Taşınmaktan hoşlanmazlar.
Muhtemelen en eski İngiliz kedi cinsi olan British Shorthair, atalarını Roma’nın yerli kedilerine kadar izleyebiliriz. Soyları çok eski zamanlara kadar dayanmaktadır.Bu cins ilk olarak fiziksel gücü ve avlanma kabiliyeti ile tanındı.
Genellikle yetiştiriciler yavru kedileri on iki ila on altı haftalık yaş arasında sunar. Uzmanlar, yavru kedilerin ilk on iki haftalık yaştaki insanlarla bağlanmaya başladıkları konusunda hemfikir görünüyorlar.Uygun bakım ile bu kediler uzun, sağlıklı ve neşeli bir yaşam sürecek ve ailelerine mutluluk getirecektir.
British Shorthair ırkı ile daha fazla bilgi edinmek isterseniz enpati.net adresini ziyaret edebilirsiniz.
2-Scottish Fold

Scottish Fold, evde beslenebilecek kedi türleri arasında yer alan ve çoğu zaman British shorthair kedi cinsi ile kıyaslamaya tutulan bir ırktır. Yüz hatlarının benzerlikleri yüzünden iki ırk birbiri ile karıştırılabilmektedir.
1961’de William Ross adında bir çoban, bilinen ilk Scottish Fold kedisini Dundee’nin kuzeybatı İskoçya’nın Tayside Bölgesi’ndeki CouparAngus yakınlarındaki bir çiftlikte gördü.
Bu kedi ile ilgili benzersiz olan şey, kulaklarının ve başının öne doğru eğiliyor olmasıydı. Bu bakış ortaya “pixie”, “baykuş” veya “oyuncak ayı” izlenimini meydana getiriyordu. Son yirmi yılda Scottish Fold, kendine özgü bir görünüm geliştirdi.
Bu kedilerin sesi oldukça az çıkar. Yeni doğduğu andan itibaren bakmaya başlarsanız oldukça uyumlu olacaklardır.
Gürültülü çocuklar ve köpeklerle dolu bir odada, tek başınaymış gibi huzurludur. Çevrede yer alan unsurlardan etkilenmez. Bu yüzden çocuklar için uygundur. Temiz çevre, bakım ve doğru beslenme ile size uzun yıllar arkadaşlık edecekler.
3-Maine Coon

Maine Coon kedisi,kızılderili uzun tüylü kedidir ve ilk önce Maineeyaletinin resmi kedisi olaraktanınmıştır. Bu kediler yetenekleri yüzünden çok fazla popüler oldu. Yerel halk kendi arasında en yetenekli kediyi seçmek için yarışmalar yaptı.
Büyüklüğüne ve ağırlığına rağmen kar üstünde yürüyebilme kabiliyetine sahip. Kibar davranışlarıyla dikkat çekiyor. Evinizde başka bir hayvan varsa onun ile iyi geçineceğinden emin olabilirsiniz.

Uzun tüylü olması gözlerinizi korkutmasın. Diğer uzun tüylü ırklara göre çok daha kolay. Doğru bakımları yaptığınız takdirde hiçbir sorun yaşamazsınız.

Kaynak:konhaber.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + thirteen =

Yeniler

Köşe Yazıları