Evinden yüzlerce kilometre uzakta bulundu…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Evinden yüzlerce kilometre uzakta bulundu, YENİ Zelanda’nın kuzeyinde, evinden yüzlerce kilometre uzakta bir kraliyet pengueni bulundu. Bölge sakinlerince Pazar günü Tora kıyısında bitkin halde bulunan penguen, kıyıda yaşayan Jenny Boyne tarafından Wellington Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. 
Veterinerlerin tedavi altına aldığı penguenin zayıf kaldığı ve böbrekleriyle ilgili sorunun giderilmesine çalışıldığı belirtildi. 
Hayvanat bahçesi görevlileri, 1 yaşında ve 50 santimetre boyundaki penguenin durumunda her yeni gün küçük iyileşmeler kaydedilmesine rağmen hayati tehlikenin sürdüğünü söylediler. 
Veterinerlerden Lisa Argilla, kendilerine getirildiğinde hayvanın ağırlığının yalnızca 2,7 kilogram olduğunu ve damar yoluyla beslenerek biraz kilo almasını sağlayabildiklerini ifade etti. Penguenin yiyecek peşine takılıp daha sonra akıntıya kapılarak Yeni Zelanda’ya gelmiş olabileceği düşünülüyor. 
Yeni Zelanda ve Antarktika arasındaki Macquarie Adası ve civarında yaşayan kraliyet penguenleri, diğer penguen türlerinden başlarındaki sarı sorguçlarıyla ayrılıyor. 
Boyları 75 santimetreye kadar uzayabiliyor, kiloları 5,5 kilograma kadar çıkabiliyor. Yeni Zelanda’nın kuzeyine son 100 yıl içinde sadece 4 kraliyet pengueninin geldiği belirtiliyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları