Evlat Acısı Gibi…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

1-275972Osmangazi Belediyesi’nin, 2004 yılında Hamitler Mahallesi’nde açtığı, ‘Evcil Hayvan Mezarlığı’na şimdiye kadar 350 evcil hayvan gömüldü. 
Osmangazi Belediyesi tarafından 2007 yılında 114 dönümlük arazide hizmet vermeye başlayan ‘Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde isteyenler, 70 TL karşılığında tahsis edilen hayvan mezarlığının kenarlarını çevirip, üzerine duygularını dile getiren yazıların yazıldığı mezar taşı yaptırabiliyor. Şimdiye kadar 350 hayvanın gömüldüğü mezarlıkta konulan mermerler üzerine, ‘Burada güzel kızımız Tarçınımız yatıyor. Bize tüm hayvanları sevmeyi, hayatın onlarla daha güzel yaşanabildiğini öğretti. İyi ki hayatımıza girdin. İyi ki seni tanıdık seni çok seviyoruz’, ‘Hayatımın anlamı, yaşama sevincim, Allah’ın bana lütfusun. 
Meleğim gözlerimi senin yanında açıncaya kadar bekle’, ‘Zeytin gözlüm Cincır. Bizi kötü bir kaza ayırdı. Sen kalbimizde yaşayacaksın’. ‘Laynis Oğluşum rahat uyu. Seni hiç unutmayacağız. Her zaman bizimlesin’ gibi yazılar bulunuyor. 
BAŞLARINDA BEKLİYORLAR Türkiye’de il evcil hayvan mezarlığının Bursa’da açıldığını öne süren Osmangazi Veteriner İşleri Müdürü Aysu Altıkardeşler İlman, şöyle dedi: “Bu mezarlıkta evcil hayvanların tümü defhedilebiliyor. Şu anda, köpek ve kediler çoğunlukta. Hayvanlar için yapılan mezar taşına yazılan duygu dolu sözler çok güzel. 
Bazı aileler haftanın belirli günleri gelip hayvanların mezarlarının çevresini temizleyip dakikalarca bekliyorlar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =

Yeniler

Köşe Yazıları