Giyilebilir teknoloji evcil hayvanların emrinde

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

teknoloji-evcil hyvEvcil hayvanlar da giyilebilir teknolojinin faydalarından yararlanıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere yazımızda, Google Glass ya da Apple Watch kullanan bir köpekten/kediden bahsetmiyoruz ama piyasada bulabileceğiniz GPS takip cihazlarından bir kaçına değineceğiz. Akıllı tasmalar, GPS özellikli cihazlar, fitness uygulamalarına sahip cihazlar ve daha birçoğu bunlardan sadece bazıları. İşte evcil hayvanlara yönelik üretilen teknolojik ürünler…

Kemik şeklinde sağlık ölçer: Fitbark

Küçük bir kemik şeklinde tasarlanan Fitbark, aracılığıyla köpeğinizin her hareketini takip edebileceksiniz. Her hareketinden kastımız köpeğinizin hareketlilik seviyesinde bir değişiklik olduğu zaman ya da köpeğiniz uykusuz kaldığında bunları telefonunuz üzerinden anında öğrenebileceksiniz. Verileri veterinere gösterebilecek olmanız ise cihazın en kullanışlı özelliği.

Kaçırılma ve kaybolmaya son: StickNFind

Temelde kaybetmek istemediğiniz hemen her şey (Bavul, çanta) için kullanabileceğiniz StickNFind’ı, küçük dostlarınız için de kullanabilirsiniz. Cihaz, köpeğiniz/kediniz belirlediğiniz sınırlar dışına çıktığı anda hemen sizi uyarıyor.

Anlık sağlık verileri cebe gelsin: Voyce

Farklı boyun ölçüsü seçeneklerine sahip olan Voyce, köpeğinizin solunum ve kalp hızını hesaplayabilen akıllı bir tasma. Cihaz, ek olarak, köpeğinizin yaktığı kaloriyi ve dinlenme düzenini de takip edebiliyor. Voyce , köpeğinizin istatistik verilerine göre, zamanla onun ihtiyaçlarını gözeten tavsiyelerde bulunabiliyor. Cihaz, köpeğinizin sağlığı ile yakından ilgilenecek diyebiliriz.

En iyi verim ne zaman alınır: Silent Herdsman

Kedi ve köpeklerin dışına çıkacak olursak, piyasada inekler için geliştirilmiş giyilebilir bir takip cihazı da mevcut. Bu akıllı tasma, ineğin davranışlarını takip edip, bir terslik olduğu zaman kullanıcıyı bilgisayarı üzerinden uyarıyor. Doğurganlık ve süt verimliliğini takip etmek için son derece kullanışlı bir cihaz diyebiliriz.

Eğitmen ve fitness koçu: Tractive Motion

Cihazların büyük bir çoğunluğu köpeğinizi kedinizi takip etmek için kullanılırken, Tractive Motion, küçük dostlarınızın fitness koçu olmaya da aday. Günlük fitness programı düzenlemenize olanak sağlıyor.

Tasmasız özgürlük: Whistle gps

Telefonunuz ile eşleştirebildiğiniz bu cihaz, Fitbit Flex’in tasarımcısı tarafından geliştirildi. Eğer parkta gezinirken köpeğinizi gönül rahatlığıyla salmak istiyorsanız, Whistle GPS takip cihazı tam size göre diyebiliriz. Aylık 5$ ödeyerek, cihazın konum servisinden yararlanabilirsiniz.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları