Görme Engellilere Rehber Köpek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Rehber Köpekler Derneğinde, zihinsel engelli çocukların gelişimine katkı sağlaması ve onlara yoldaş olması için “terapi köpekleri” yetiştiriliyor.

Görme engelli avukat Nurdeniz Tunçer ve İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un eşi Maggie Moore tarafından 2014 yılında kurulan Rehber Köpekler Derneğinde, sadece görme değil aynı zamanda zihinsel engelli çocuklara da can yoldaşlığı yapacak köpekler yetiştiriliyor.
1 YIL EĞİTİM VERİLİYOR
Görme engellilere “yol arkadaşı” yetiştirilen rehber köpekler, golden ve labrador cinslerinden seçiliyor. Öncelikle uysal ve sağlıklı olup olmadıklarına bakılan köpekler, anne ve babalarının genetik yapıları incelendikten gönüllü ailelere verilerek bir yıl süren eğitime tabi tutuluyor.
Eğitim sonrası uygulanan sınavı geçen rehber köpek adayları, en az 5, en fazla 6 ay görme engelli eğitimine tabi tutuluyor.
Daha sonra yol arkadaşlığı için ücretsiz görme engellilere verilen köpeklerden elenenler, bu defa zihinsel engelli çocuklarla çalışmak üzere “terapi köpekleri” olarak yetiştiriliyor.

Kaynak:ensonhaber.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × four =

Yeniler

Köşe Yazıları