Gösteri merkezinde bir yunus öldü!..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

gosteri_merkezinde_bir_yunus_olduruldu13775159010_h1066454Kemer’deki Moonlight Yunus Parkı’nda gösteri ve terapi yapmaya zorlanan dört yunustan biri hayatını kaybetti. Yunuslara Özgürlük Platformu, ölen hasta yunusla aynı havuzu paylaşan diğer üç yunus için deniz memelisi veterinerleri tarafından sağlık taraması ve koruma talep etti.

Yunusların bakımını ihmal ettiği anlaşılan tesisin de faaliyetlerinin sonlandırılması istendi Antalya’nın Kemer ilçesinde faaliyet gösteren Kemer Moonlight Dolphinarium’da (Ayışığı Yunus Parkı) afalina türü bir gösteri yunusunun Ağustos’un ikinci haftasında öldüğü öğrenildi.

Kemer Gözcü gazetesinin 13 Ağustos 2013 tarihli, “Yunus Gösteri Merkezi’nin Mührü Açıldı” başlıklı haberini kaynak gösteren ve Türkiye’de gösteri amacıyla tesislerde esaret altında tutulan yunusların özgürlüğüne kavuşması amacıyla kampanyalar düzenleyen Yunuslara Özgürlük Platformu, yunusun ölüm nedeninin uzman deniz memelisi veterinerlerince tespit edilmesini ve ölen yunusla aynı havuzu paylaştığı için bulaşıcı hastalık olasılığı nedeniyle büyük risk altında olan diğer üç yunusun sağlık kontrolünden geçirilerek.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 7 =

Yeniler

Köşe Yazıları