Gümrükten Satışa Çıkan Yavru Kedi ve Köpekleri Haytap Aldı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

EDİRNE’de, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye yasadışı yollarla sokulmak istenirken ele geçirilen ve işlemlerinin ardından satışa çıkarılan 6 kedi ve 6 köpek yavrusunu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) satın aldı.

haytap
EDİRNE’de, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye yasadışı yollarla sokulmak istenirken ele geçirilen ve işlemlerinin ardından satışa çıkarılan 6 kedi ve 6 köpek yavrusunu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) satın aldı.
EdirneGümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan Türkiye’ye, Edirne’deki Kapıkule Sınır ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kaçak olarak sokulmak istenen 15 kedi ile 6 köpek yavrusu yakaladı. Sınırdan geçerken ses çıkarmamaları için uyutulan ve bu nedenle bağışıklıkları zarar gören 9 kedi yavrusu ise telef oldu. Hayvanlar ihale ile satışı öncesinde yediemin olarak Edirne Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşen Özkan’a teslim edildi. Tasfiye Genelgesi uyarınca TASİŞ tarafından Kapıkule Sınır Kapısı’nda, 4 bin 500 lira satışa esas bedelle hayvan yavruları için düzenlenen üçüncü açık artırmaya 6 kişi katıldı. Açık artırmada fiyatları 7 bin 900 liraya yükseltilen kedi ve köpek yavrularını HAYTAP İstanbul Temsilcisi Zuhal Arslan aldı.

HAYVANLARIN EŞYA GİBİ SATILMASINI İSTEMİYORUZ İhalenin ardından konuşan Zuhal Arslan, hayvanların bir eşya gibi satılmalarına karşı olduklarını belirterek, “Bizim amacımız bu kedileri köpekleri satın almak değil. Amacımız bu kedilerin pet shoplarda satışını önlemek. Burada kanlı bir pazar var. Bu hayvanları çocuklarına ve sevgililerine satın alanlar, bir süre sonra onları ölüme terk ediyorlar. Meclisin önüne sürdüğümüz çok masum bir yasa var. Hayvanların mal gibi eşya gibi satılmasını istemiyoruz. Tek istediğimiz bu” dedi.

Arslan, İstanbul’a götürecekleri yavru kedi ve köpeklerin bir süre bakımı yapıldıktan sonra sahiplendirileceğini kaydetti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 16 =

Yeniler

Köşe Yazıları