“Hayvan dostu taksi durağı” Projesi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında ” Hayvan dostu taksi durağı ” projesine ilk adım protokolü imzalayarak gerçekleştirildi.

İzmir Bornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’yla imzalanan ” Hayvan dostu taksi durağı ” ile sokak hayvanlarının beslenme su ihtiyaçları karşılanması hedeflenirken, ayrıca taksilerde hayvan dostları evcil hayvanlarıyla seyehat etmek isteyenlerin yaşadıkları zorlukları en aza indirmek olduğu belirtildi.

hayvan dostu taksiBornova Belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hayata geçirilen bu proje, protokolün imzalanmasıyla başladı. Bornova Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisinde anlaşmaya vardıkları taksi duraklarında sokak hayvanları su içebilecekleri ve beslenebilecekleri kaplar bulunacak. Ayrıca taksiciler bölgelerinde yaralı, hasta ve küpesiz köpekleri tespit edip Belediye’ye ait Veteriner İşleri Müdürlüğüne bildirecek. Tespit edilen sahipsiz, hasta ve yaralı köpekler Veteriner İşleri Müdürlüğünce görevlendirilen ekiplerle hemen işlemlere başlayacak.

Örnek olacak proje başlangıcı

İmzalanan ” Hayvan dostu taksi durağı ” projesi açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ” Bu proje kısa sürede İzmir ve Türkiye’de ses getirecek. Herşeyin başlangıcı eğitim. Veteriner İşleri Müdürlüğü çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için okullarında eğitim veriyor. İnanıyorum ki doğaya daha saygılı toplum haline geleceğiz. Bu projede başta İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz.” dedi.

Hayvanseverler rahat ulaşım saylayabilecek

Hayata geçirilen ” Hayvan dostu taksi durağı ” projesi ile evcil hayvanları ile ulaşımda zorluk çeken hayvanseverler projeye katılan taksi duraklarıyla seyahat ederken, Bornova Belediyesi’nin tarafından tahsis edilen hayvan kafesleri müşterilerin talep etmesi sayesinde rahat ulaşım saylayabilecekler.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + fifteen =

Yeniler

Köşe Yazıları