Hayvana eziyete 10 bin Lira ceza

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

MANİSA Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Bayil, 2016’da hayvan haklarıihlali yapan 6 kişiye 10 bin 566 lira para cezası kesildiğini söyledi.

uğur bayil
”Cezaların en düşüğü 102 liradan başlıyor, 17 bin 700 liraya kadar yükseliyor. Bakamayacaksanız hayvan almayın. Bu hayvanlar oyuncak değildir. Alınan hayvanın sokağa terk edilmesi suçtur. 102 lira cezası var”

Bayil, şu bilgileri verdi: “Cezalar 102 liradan başlıyor, 17 bin 700 liraya kadar yükseliyor. Hayvanın terk edilmesi de suç. 102 lira cezası var.”

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, 2016 yılının altı ayında hayvan hakları ihlali yapan 6 kişiye 10 bin 566 lirapara cezası kesildiğini söyledi.
Manisa’da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Bayil, Hayvanları Koruma Kanunu ihlallerinde ağır para cezaları ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. 2016 yılının ilk 6 ayında 6 kişiye idari para cezası kestiklerini kaydeden Bayil, “6 ayda kuruma 110 şikayet geldi. Bunlardan 105 tanesi incelendi. Suç unsuru rastlanan 6 kişiye de 10 bin 566 lira cezakesildi. Kulak kestiği tespit edilen 3 kişiye, aldığı hayvanın bakımını yapmayan 2 kişiye, tehlikeli köpek besleyen 1 kişiye de ceza kesildi. Cezaların en düşüğü 102 liradan başlıyor, 17 bin 700 liraya kadar yükseliyor. Bakamayacaksanız hayvan almayın. Bu hayvanlar oyuncak değildir. Alınan hayvanın sokağa terk edilmesi suçtur. 102 lira cezası var” dedi.
Manisa’da barınakların yetersiz olduğunu dile getiren Bayil, belediyelerin daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. Bayil, şunları söyledi:
“Hayvanlarla ilgili şikayetlerin çoğu komşulardan geliyor. Hayvan sevenler ve sevmeyenler karşı karşıya geliyor. Apartmanında hayvan görmekten rahatsız olan insanlar var. Bakım evlerindeki kötü koşullarla ilgili gelen şikayetler oldu. Manisa’da bakımevleri yetersiz, barınak eksiği bir an önce giderilmeli. 9 tane bakımevi var. Koşulların iyileştirilmesi gerekiyor. Yeni barınakların yapılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi yer bulamadığını söylüyor. Belediyeler üstlerine düşen görevi yapmalı. Sokak hayvanları sorunu diğer belediye görevleri arasında son sıralarda görülüyor. Ancak diğer hizmetlerinde olduğu gibi belediyeler sokak hayvanları konusunda da aynı duyarlılığı göstermeli.”
Sokak hayvanlarında en büyük sorunlardan birinin üreme olduğunun altını çizen Bayil, 6 ayda 1257 köpeğin kısırlaştırıldığını söyledi.

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları