Hayvanlara Aşı Kampanyası…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

mamak-belediyesinden-evcil-hayvanlar-icin-asi-kampanyasi-u4o (1)Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarıyla bilinen Mamak Belediyesi, evcil hayvanlara yönelik her yıl gerçekleştirdiği kuduz aşısı kampanyasına başladı. 
Mayıs ayının son günlerinde başlayan kuduz aşısı kampanyası haziran ayının sonuna kadar Mamak’ta bulunan çeşitli mahallelerde devam edecek. Lalahan, Kızılcaköy, Kutlu düğün, Ortaköy ve Gökçe yurt’ta hafta içerisinde belirlenen günlerde yapılan aşılama kampanyası mahallelerde yapılan anonslarla vatandaşa duyuruluyor. 
Her gün ayrı bir mahallede aşılama yapan Mamak Belediyesi veterinerleri ayrıca aşıya getirilen hayvanların sağlık kontrollerini de yapıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Evcil hayvanlara yönelik başlatılan kuduz aşısı hayati bir öneme sahip. Evcil hayvan sahibi vatandaşların hem kendi sağlıkları açısından hem de hayvanın sağlığı açısından son derece önemli. Kuduz gibi son derece tehlikeli bir hastalığa karşı yapılan bu hizmet hem vatandaşımızı hem de hayvanları koruyor” dedi. 
Mamak Belediyesi mahallelerde yaptığı aşılama çalışması için vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmiyor. Veteriner hekimler tarafından yapılan aşılamada hayvanların genel sağlık kontrolü de gerçekleştiriliyor. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + eight =

Yeniler

Köşe Yazıları