İngiltere’de ördeklere özel yol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Evet, yanlış görmediniz; ördeklere özel bir yol… Kanal çevrelerine yapılan kendilerine özel yollar ile artık ördekler daha da mutlular.

Sulak bölgelerde yaşayan, perde ayaklı sevimli hayvanlardır onlar. Şimdi ‘sürekli yağmur yağan’ İngiltere’de kendilerine ait bir yolları bile var.

ördek2

Londra, Birmingham ve Manchester şehirlerinde yaşayan ördekler artık diğerlerine göre daha şanslı. Çünkü kendilerine ait şeritlerinde diledikleri gibi tehlikelerden uzak yürüyebilecekler. Üstelik bu yollar öylesine yapılmış yollar da değil. Kanal çevrelerine yapılan ördek yolları beyaz şeritlerle belirtildi ve bu sayede insanlar yürürken ya da bisiklet sürerken yolunu diğer canlılar ile paylaşarak, onların varlığını yeniden hatırlayabiliyor.

Dikkat ördek var!
Geçici olarak uygulamaya konulan bir proje kapsamında şehrin içinden geçen minik nehirler ve su kanallarının kenarlarına “ördek yolları” yerleştirildi. İnsanların yürümek ve bisiklet sürmek için kullandıkları bu dar alanda “Başka canlıların da hayatının bir akışı olduğunu ve tek önemli olan şeyin bizim koşuşturmacamızın olmadığı” vurgulandı. Proje şu anda İngiltere’nin nehirler boyunca 3220 kilometrelik bir alanını kaplıyor.

ördekAmaç habitatı korumak
Ördeklerin nehirlerin kenarında dilediğince yürümesine olanak sağlayan bu güzel düşünce Canal&River Trust adlı kuruluş tarafından uygulamaya koyuluyor. Nehrin habitatının bozulmaması ve hayvanların doğal yaşamlarına dikkat çekilmesi amacıyla toplanan bağışlar aracılığıyla yolların kenarına beyaz şeritler çekiliyor ve bu alana tatlı ördek siluetleri çiziliyor. Üstünde yazan slogan ise “Alanını Paylaş!”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =

Yeniler

Köşe Yazıları