İnsanlar kedi, kediler İnsan…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kediler

Kaç gündür, ev kedisi, sokak kedisi diye anlatıp duruyorum ya… Kimi kediyi gerçekten kedi olarak, kimi erkekler olarak algıladı. Kimi de, “Dişi sokak kedileri de var!” diye isyan etti. 
O sırada benim de aklıma ne geldi? 
Hani, bütün hayvanlar insanlara, daha doğrusu bütün insanlar bir hayvana benzer teorisi vardır ya… 
Ya da köpek sahibine benzer, insanlar kendine benzeyen köpeği alırlar falan… 
Düşündüm de… 
İnsanlar kedi olsaydı? 
Ya da… 
Kediler insan? 
Cins cins ya! Kedi olsan hangisi olurdun? 
Hadi bakalım… 
Aileden miras… 
Tekir… 
Kumral insan gibi bir şey! Fark edilmek için bir makam-mevkileri olması gerektiğini düşünürler. Oyuncudurlar! Taşralı ama üniversite okumuşlardır. 
İkisi bazen çelişir. Mesela giyimi gayet hoştur ama evi… Meyhaneye gider ama ramazanda oruç tutar. Moderniteııin tüm ileri kavramlarını bilir, onaylar ama kendisine gelince birden muhafazakârlaşır. 
Boncuk… 
Siyah-beyazlara ben boncuk diyorum.
Yakışıklı/güzel ve asil olurlar. En azından bir duruşları vardır. Fark edilirler yani… Hani bazı insanlar girdikleri ortamı değiştirirler ya, işte onlar boncuktur! Asaletleri aileden mirastır. Ama herkes ölmüş, paralar da suyunu çekmiştir artık! Geriye o duruş kalmıştır! Boşanmıştır.
Ama karşısına bir türlü ‘doğru düzgün’ biri çıkmamaktadır! Van, Ankara…
İyi eğitimli, terbiyeli, zeki, e tabii ukaladırlar. Mesafeli ama sıcak olurlar. Gerektiği kadar konuşurlar. Genellikle yurt dışına kaçırılırlar. Zaten burada pek kıymetlerini bilen de yoktur. Onları sokaklarda, barda, lokantada pek göremezsiniz.
3 renkliler…
Onlar var ya… Offf, of! İşte bütün ıssız adamlar, yere bakan yürek yakan kadınlar 3 renklidir. Şeytan tüyü vardır onlarda. Karşı koyamazsın. Kanarsın… Çalışkan ve hırslı olurlar. Para kazanırlar ama iyi de harcarlar… Maymun iştahlı ama samimidirler. En azından o anda! Sarman…
Gerçekten de sarışınlara benzerler.
Gerçek sarışınlara! Narin, söz dinleyen, biraz saf ama eğlenceli… İnsanı hiç yormazlar. Ufak tefek kaprisleri vardır ama o kadarını da hak ettiklerini düşünürler.
Bu yüzden kapris onlara yakışır.
Siyah…
Yalnızdır. Onun bu yalnızlığı ürkütür.
Kimseye ihtiyaç duymadıkları izlenimi verirler. Bütün o kötü efsaneler bu yüzdendir belki de… Yalnız ama bundan mutsuz değillerdir. Doğal hâlleri budur.
Hatta diğerlerini anlamazlar. İki kişi, çok kişi olmak ne demek bilmezler… Ağlak, sırnaşık siyah kedi olmaz mesela… Onu seversen uğur, sevmezsen bela getirirler.
Baksanıza, her kedi biraz insana, her insan da biraz kediye benziyor galiba…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları