‘İpsala Sokak Hayvanları Cehennemi’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ipsala hayvan barınağı3İpsala’daki hayvan barınağı tepki çekti Duyarlı bir vatandaşın 16 Ağustos 2016 tarihinde İpsala Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çektiği bakımsız hayvan fotoğrafları sosyal medyada yankı buldu. Duyarlı vatandaşın kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde “Edirne-İpsala ilçesinde bulunan hayvan barınağında dün saat 2 civarı çektim. İçeride hayvanların ne yemeği ne suyu var. Hatta içeride ölen köpekler dahi var. Elimden geldiğince çok kişiye yaymaya çalışıyorum ve yardım bekliyorum.” şeklindeki paylaşımı üzerine konuyla ilgili vatandaşlardan ve STK (Sivili Toplum Kuruluşu)’lerden destek geldi. Kimsesiz Hayvanları ve doğayı Koruma Derneği, konuyla ilgili yasal işlem başlatırken, www.change.org üzerinden de imza kampanyası düzenlendi.

ipsaladaki_hayvan_barinagi_tepki_cekti_h14443YASAL GİRİŞİM BAŞLATILDI
Kimsesiz Hayvanları ve doğayı Koruma Derneği; Edirne Valiliği, Edirne Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü, İpsala Kaymakamlığı ve ayrıca BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden suç duyurusunda bulundu.
Yapılan suç duyurusunda; barınakta elektrik, su, ilaç ve veteriner bulunmadığı, hayvanların açlık ve hastalıkla ölüme terk edildiği belirtilerek; Belediye ve çalışanları hakkında acilen idari işlem yapılması talep edildi.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Ayrıca, yasal girişimin yanında www.change.org üzerinden de “İpsala sokak hayvanları cehennemi!” adı altında imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasında “Sayın Belediye Başkanı, İpsala sokak hayvanları barınma evinin rezaleti hakkında bilginiz olmadığını düşünüyorum. İmza kampanyası başlatma nedenim konudan haberdar olmanız ve ihmali olanlar hakkında gerekli işlemleri ve sorgulamayı başlatmanız. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.” dendi. 745 kişinin imzaladığı kampanya duyarlı vatandaşların ilgisini bekliyor.

www.medyakesan.com.tr/m/?id=14443

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları